Analize și opinii

Dan Diaconu: „Ce vedem noi, totuși? Că întreg narativul COVID se destramă.”

Cu trupele rusești masate la graniță și cu un Putin care face declarații de dragoste Ucrainei, situația pare desprinsă din scenele tragicomice rurale în care bărbatul beat își bate nevasta(fosta sau actuala) și-n timp ce-i dă îi spune cu jind: „Te-am iubit și te iubesc, fă!”. Cu toate că pare de râs, cam așa arată situația. Însă ea e mai complexă decât pare.

V-ați întrebat cum de a apărut totul fix acum? Să privim cu atenție evenimentele. Lumea e sufocată de proteste din ce în ce mai masive împotriva măsurilor tembele luate de autorități. Culmea, în ciuda protestelor, tembelii de la butoane merg înainte. De ce? Pentru că ei, în majoritatea lor covârșitoare, sunt niște simpli idioți care repetă poezia. Asta știu, asta fac. Pe plan mondial există o anumită inerție între momentul în care se ia decizia unei măsuri și punerea ei în aplicare. Chiar dacă totul e sincronizat destul de bine, inerția apare din cauza modului ticălos în care e gândit infernalul mecanism de comunicare între elitele conducătoare și păpuși. Un mod în care marionetele acționează din convingere, convingere care le este indusă prin intermediul propagandei și al factorilor de control(elitele intermediare). Mă rog, probabil voi dezvolta asta într-un articol viitor.

Ce vedem noi, totuși? Că întreg narativul COVID se destramă. Presiunea prea mare pusă în acești doi ani a făcut ca ura să apară chiar și în cazul celor mai imbecilizate populații(de ex, francezii și, mai ales, italienii). Culmea, marionetele cele mai idioate merg pe același narativ pentru că pe ăsta îl știu. V-o imaginați pe proasta care-a ocupat funcția de Ministru al Sănătății că ar fi capabilă să-și schimbe radical opiniile? Evident nu! La fel se întâmplă și la nivel de UE. În plus, în cazul aparatului european, a mai apărut și corupția indusă de șpăgile plătite de operatorii economici interesați, astfel încât acolo inerția tinde să fie foarte mare. Cumva s-a cam tras un semnal de alarmă. Și totul riscă s-o ia razna, inclusiv la licurici acasă unde nervozitatea e tot mai mare întrucât sunt tot mai multe „conspirații” care nu mai pot fi peticite. Furtul alegerilor este pe cale să fie demonstrat, FBI e prins în fundul gol în cazul așa-ziselor „amestecuri rusești” în alegeri și, colac peste pupăză, documentele pe care trebuie să le elibereze FDA-ul în ceea ce privește vaccinurile sunt pe cale să detoneze societatea. Și nu doar acolo, ci peste tot în lume unde s-a impus obligativitatea vaccinării. Uitați-vă la ce se întâmplă în Canada și Australia ca să înțelegeți ce urmează. E un bolovan care tinde să se rostogolească urât de tot.

Dacă bolovanul acela se rostogolește într-o zonă atât de întinsă, toată elita riscă să rămână în fundul gol. Și-atunci ce faci? La modul evident, schimbi narativul, aducând ipoteza unui război la înaintare. Poatechiar războiul ca să fii credibil. Și-aici trebuie să ai „dușmanul” pregătit. Priviți așadar către cel mai negativ(sic!) personaj al momentului: Putin. Ce face el? În principal mai nimic, doar că deplasează niște trupe pe teritoriul său. De asemenea, dinspre mediile diplomatice ni se șoptesc chestii înfiorătoare: ”ursul e pe cale să provoace daune majore”. OK, să vedem ce știm și ce se întâmplă.

Într-adevăr, ursul e supărat. De ce? Simplu, i s-a invadat teritoriul, i-a fost deranjată intimitatea. Astfel încât acum tot ce se întâmplă e credibil. Vrea Rusia Ucraina înapoi? Cu siguranță. Însă e o iluzie să crezi că o intervenție armată ar normaliza lucrurile. Propaganda occidentală a pătruns bine de tot acolo. Peste 50% dintre ucrainieni vor în UE și NATO. Dacă intră Putin peste ei cu ce se alege? Cu un război de gherilă? Credeți că asta vrea? Cu siguranță că nu. Și-atunci de ce strigă de la graniță?

E simplu. Amenințarea rusească generează o schimbare de narativ. E un rol pe care Rusia îl joacă la modul conștient. Și asta pentru că, la sfârșitul scenetei, își va lua premiul. Care-i premiul? Zona sa gri de securitate. Care va include întreg estul. Posibil și Austria! Cum e posibil așa ceva? Simplu, Rusia e capabilă, în timp ce America e în moarte clinică.

Amenințarea rusească e o scenetă numai bună de închis gura pulimii dezordonate. Asta în ciuda faptului că probabilitatea ca Rusia să intre  militar în Ucraina începe să fie aproape de zero(cu excepția unui accident!). Din ceea ce văd eu se fac mișcări de transfer pașnic, similar revoluției colorate. Ce înseamnă asta? Că va apărea o forță care va susține neutralitatea Ucrainei și pacea cu Rusia, adică niște așa-ziși moderați aflați în siajul Moscovei. Rețineți chestia pe care se va merge; principalele trei temeri ale ucrainienilor sunt, în ordine descrescătoare: inflația, prețul energiei și corupția. Inflația va fi peste tot în lume, deci devine digerabilă. Pentru prețul energiei, indiferent cum am da-o, cheia e la ruși, iar în ceea ce privește corupția, uitați-vă peste gard să vedeți ce dezvăluiri se fac. Tot ce e lider pro-occidental are cel puțin un dosar deja făcut. Că de furat nu pro-rușii au furat ca-n codru!

Așadar, cum vrea Putin să cucerească Ucraina? Nu militar, ci seducând-o din interior. O veți vedea. De ce face demonstrații de forță la graniță? Strict pentru ca Occidentul, mult prea fragilizat, să poată schimba narativul și să-și potolească oile. Iar pentru asta, în ciuda dramoletelor pe care le vom vedea, Rusia va primi premiul cel mare. Veți vedea asta pas cu pas.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/2022/01/sariti-rusi-la-orizont.html

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu