Analize și opinii

Dan Diaconu: „Cât de cretin trebuie să fii ca după ce ți-ai vaccinat populația de patru ori…”

Cât de cretin trebuie să fii ca după ce ți-ai vaccinat populația de patru ori să ieși în public fără nicio apăsare și să spui că a patra doză nu oferă protecție împotriva Omicron. Și, după ce că ai fost idiot, fragilizând teribil sistemul imunitar al cetățenilor tăi, să spui că e OK și cu infectarea în masă cu Omicron. Păi, idioților, împotriva Omicron ați vaccinat întreaga populație! Credeți că un simplu „am fost un dobitoc” e suficient?

Și ca și cum informația cu vaccinarea nu ar fi suficientă, aflăm că Bibi a supravegheat la scară națională cetățenii prin intermediul spyware-ului Pegasus! Cu alte cuvinte, nu doar că ai băgat otravă-n cetățeni, dar i-ai mai și supravegheat ca la fermă. Nu mai vorbesc de propaganda dementă, cenzurarea în masă și celelalte strategii care arată clar cam ce țară e Israelul.

Vorbeam cu ceva timp în urmă cu un prieten evreu care-și exprima mirarea față de migrarea masivă a evreilor în Israel. „Cum a fost posibil – se întreba el – ca indivizi care-au ajuns în elita țărilor în care se aflau, să dea la o parte viața și cariera lor de până atunci pentru a emigra în Israel unde să  muncească într-un kibuț?”. Într-adevăr, întrebarea e justă. Doar că răspunsul și l-a dat instantaneu tot el: „Evreul a fost toată istoria în căutarea țării lui, în care să se știe stăpân și-n care a fi evreu să fie o mândrie”.

Acum au găsit-o, dar, din câte văd, pare a fi cea mai periculoasă țară pentru … evrei. Știți ce-i de-a dreptul hilar? Mediile antisemite se întreabă aproape obsesiv: „Cine ne scapă de evrei?”. Constatând ce se întâmplă în Israel, replica tipică a unui banc ar fi: „Dar pe evrei cine-i scapă de evrei?”.

Lăsând gluma la o parte, mă întreb sincer, oare oamenii de acolo nu înțeleg ce li se întâmplă? Nu văd aceleași lucruri pe care le vedem noi de-aici? Aud că se vorbește despre eliminarea certificatului de vaccinare deoarece vor să trateze boala ca pe una normală. E OK, dar oamenii care au suportat tembelismul statului tot nu înțeleg ce li se întâmplă? Cum de sunt păcăliți într-un asemenea hal?

Răspunsul e simplu: sunt păcăliți la fel cum suntem păcăliți noi, la fel cum sunt păcăliți francezii, englezii, italienii, americanii s.a.m.d. Li s-a aruncat în față pericolul „morții iminente”, iar acum răsuflă ușurați că nu li se mai bagă pe gât. Știți cum e asta? Ca-n bancul cu evreul care se duce la rabin plângându-se că are mulți copii și nu mai are loc în casă. Rabinul îl sfătuiește să bage și toate animalele în casă și să vină peste o săptămână să-i spună cum e. Întorcându-se după o săptămână, evreul îi spune rabinului că e disperat și nu mai poate: Atunci rabinul îi spune să dea animalele afară din casă. După încă o săptămână evreul s-a întors la rabin să-i mulțumească pentru cât de bine e în casă!

Dincolo de banc, știți care-i morala? Gândiți-vă ce nemulțumiri aveați înainte de 2019 și ce vă nemulțumește acum. După doi ani furați din viață, am ajuns cu toții să facem precum evreul cu animalele. Scăpăm de certificat și răsuflăm ușurați.

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Incă odată se vede că nenorocirile cele mai mari ți le fac ai tăi, iar nu străinii.
    Evreii atât de atenți la ce pot pătimi din cauza altora, suferă de la ce le-au făcut ai lor.
    Pare incredibil, dar este adevărat. Iar acolo nu se punea problema insuficienței sistemului sanitar.
    Și totuși o întrebare persistă: Cum de s-au putut înșela în halul acesta ?