Analize și opinii

Dan Diaconu: Băga-v-aş în Schengen!

Ieri m-au înjurat unii deoarece au considerat că prin articolul publicat aş susţine adoptarea CBDC. Mă rog, în general nu e bine să dai explicaţii celor care nu înţeleg deoarece intri într-o spirală descendentă infinită. Altora, în schimb, pur şi simplu nu le vine să creadă că nivelul tiraniei sistemului monetar actual este atât de mare încât scot din joben tot felul de caracteristici ale criptomonedelor, caracteristici care, desigur, sunt sau pot fi implementate pe actualul framework financiar al lumii. Dar să lăsăm de-o parte discuţia de ieri pentru a le permite „patroţilor de Schengen” să mă înjure plenar azi.
Aşadar, Schengen. De ce n-am intrat în Schengen? Vreţi răspunsul scurt? Pentru că nu merităm! Unde s-a mai văzut ca sluga să stea la masă cu boierul? Unde s-a mai văzut ca iobagul să-şi ridice nasul astfel încât să ceară egalitate cu groful? Unde vă treziţi, micuţilor? De ce sunteţi frustraţi? Cumva penru că sunteţi proşti? Îmi pare rău că trebuie s-o spun, dar asta e realitatea nudă: n-aţi intrat în Schengen pentru că sunteţi proşti!

Schengen este numele generic pentru eşecul de ţară al României. Schengen a fost cauzat de trădătorul băsescu, artizanul transformării justiţiei în câmp tactic şi cel care şi-a tranzacţionat întregul mandat precum îşi tranzacţiona marfa marinarul bişniţar. Acest preşedinte-contrabandist care s-a folosit de duşmanii ţării pentru a-şi consolida mandatul său – mereu fragil – merita s-o sfârşească în faţa plutonului de execuţie. Doar că, securist strecurător fiind, a reuşit să întoarcă de fiecare dată cărţile în favoarea sa. Schengen a fost numele eşecului său personal, eşec pe care, cu virtuozitatea ticăloasă cu care v-aţi familiarizat, la proiectat către ceilalţi. Mai ţineţi minte cum se isteriza colonelul Robert „Schengen” Turcescu că Ponta e de vină? Şi la fel întreaga gloată de propagandişti nemernici. Personajele s-au schimbat, placa a rămas aceeaşi.

După băsescu a urmat Plăvanul, probabil cea mai nereuşită cornută politică de pe mapamond. Proştii l-au votat pentru că-i neamţ, iar el a promis, nu-i aşa?, inclusiv că-i bagă-n Schengen. Iar pentru asta a pompat la cine-a cerut fix ceea ce-a vrut. Dacă mai ţineţi minte, încă de la începutul mandatului bovinul a încercat să plaseze un cod silvic fix după cerinţele Schweighofer. A turnat cu medalii peste toţi dobitocii trimişi pe-aici cu misiune. Sub Plăvan am devenit singura ţarăă din lume care-şi medaliază torţionarii. Ba, mai mult, s-a ajuns ca în România să conducă în realitate obscurul grup de prostovani politici de mâna a şaptea denumit „Ambasadele”. Ştiu că vi se va părea o exagerare, dar dacă i-aţi cunoaşe pe trimişii înaltelor porţi ale Occidentului aţi constata că nu exagerez deloc.

În ciuda slugărniciilor şi a cedărilor de suveranitate absolut inacceptabile în orice ţară cât de cât normală, România se află tot la coadă: coadă la ieşirea din ţară, coadă la intrarea în ţară, coadă la aeroport, coadă la orice. Ştiţi ce-a făcut Plăvanul pentru a cerşi Schengenul? A acceptat să dea în Ucraina o cotă supradimensionată de motorină, astfel încât acum rezervele strategice sunt la pământ, a trimis grâu şi ulei în Franţa şi Germania, a răspuns prezent la orice ticăloşie de-a Occidentului. Ştiaţi că România de când e Plăvanul preşedinte a votat în exclusivitate DA pentru orice iniţiativă propusă în Consiliul European? Ştiaţi că suntem singura ţară din Europa cu un asemenea comportament slugarnic? Efectiv nicio ţară nu a votat atât de mult doar da! De ce sa făcut asta? Pentru că boul de la Cotroceni n-a urmărit decât să aibă un mandat uşor, de strecurător, de turist pe banii statului.

Aud că boul ar fi supărat că n-am intrat în Schenghen. Aiurea, e o minciună ventilată de propagandă. Îl doare fix în cur! Altfel de ce credeţi că şi-a scos desantul de propagandişti pentru a le spune românilor că „acum asa e, om vedea în primăvară”! Când îl văd pe îndopatul ăla de Cioroianu tronând pe la mizeria Digi 24 mă apucă tremuriciul. La fel cum mă apucă atunci când îl văd pe monstrul slinos Chireac explicând el domol cum e cu valorile europene. Şi, colac peste pupăză, mai apre şi idiotul de Ciucă vomitând slogane bâlbâite. Ciucă, mai ţii minte când te-ai transmis europarlamentarilor să nu mai fie vocali? Deh, tu ţi-ai făcut o carieră pe slugăreală!

Însă cea mai perversă formă de manipulare s-a produs în timpul discuţiilor, atunci când Antena 3 a început să ventileze că Germania n-ar vota aderarea Croaţiei dacă Austria nu votează intrarea României. Cum ar veni, nemţii ne susţin, dar nu vor „javrili dă austrieci”. Evident că pe nemţi i-a drut în dos şi-au votat pentru Croaţia. Iar ca să fie treaba treabă, s-a reactivat şi limbricul olandez care-a votat împotriva noastră. Frumos! România care-ar putea include şase Olande a ajuns la mâna unui limbric de ţară. Ştiaţi că Olanda este ţara prin care se eludează cel mai mult fiscul autohton? Nu ştiaţi. Iaca ştiţi şi tot n-o să faceţi nimic! V-aţi învăţat să fiţi umili.

Din păcate cea mai mare pecingine pe care-am luat-o după Unirea din 1918 a fost comportamentul iobăgesc. Ştiu că voi fi înjurat, dar totuşi, cum de a fost posibil atunci ca Maniu – cel care susţinuse în Parlamentul de la Budapesta că românii pot fi buni unguri – să ajungă om politic de primă mână în România Mare? Cum a fost posibil să ne infectăm într-un asemenea hal de molima iobăgelii? Iobagi suntem şi-acum şi, din păcate, unii dintre ardeleni îşi clamează superioritatea faţă de Sud prin faptul că ei au fost iobagi în timp ce-n sud se plătea tribut către turci. Poate că ar trebui să înveţe Ardealul că singura dovadă de demnitate a fost dată de Oltenia care, invadată de Austria, le-a făcut ocupanţilor viaţa imposibilă până când au renunţat benevol. Nu, dragii mei, nu prin slugărnicia de care aţi dat voi dovadă s-a obţinut ceva. Istoria ne arată că demnitatea oltenească a fost soluţia. Culmea, după Unire, o mare parte din ardeleni şi-au găsit vocaţia în auto-realizarea lor pe tărâmul fertil al independenţei. Însă au rămas mulţi iobagi, iar după Revoluţie nu doar că numărul lor a crescut, dar maladia slugii, răspândită peste tot în România. Din păcate, acum întreaga politică e acaparată de iobagi, de boi care cred că prin slugărnicie se va obţine ceva. Uitaţi-vă la acest nul, la acest limax al politicii, la bâlbâitul îndesat Ciucă! El este imaginea cea mai sugestivă a boilor care-au invadat politica.

Nu, boilor, calea nu este asta! Calea pe care trebuie s-o urmeze România este cea de independenţă, de curăţare de toate lipitorile de pe la ambasade sau de mai ştiu eu de unde. V-a supărat Austria, micuţilor? Păi parcă deţine ceva reurse concesionate de statul român! Idiotule Ciucă, de ce nu anulezi concesiunea? Ştiu, mai sunt doi ani, dar poţi face încă de acum licitaţie pentru acea concesiune. Ştiu românii că dacă s-ar renunţa la concesionarea subsolului tot gazul extras din pămânul românesc n-ar mai fi tranzacţionat la preţ de speculă, în beneficiul exclusiv al Austriei? Ştiu românii că activitatea infracţională a jigodiei Virgil Popescu a avut ca efect cotarea gazului românesc la preţurile Bursei de la Viena? Au habar românii că preţul piperat de la pompă este aproape exclusiv cauzat de concesiunea subsolului către grupul OMV? Ştiu, dar sunt proşti!

Aţi auzit vorbindu-se despre concesiune în scandalul Schengen? Aţi auzit despre chelirea pădurilor de către Schweighofer? Nu, n-aţi auzit! Aţi auzi în schimb că Putin e de vină pentru Schengen. Într-adevăt, propaganda e turată la maxim. La fel ca şi prostia oamenilor. De aceea persistă şi întrebarea: De ce n-am intrat în Schengen? Vorba lui Moromete: De proşti, bă!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: https://trenduri.blogspot.com/

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu