Analize și opinii

Dan Diaconu: „Apucă-te să-ți faci pacienții bine că ajungi dușmanul sistemului”

În cazul în care o schemă de tratament își face efectul și pacientul se vindecă, este absolut irelevant protocolul lu’ Pește. De fapt devine irelevant orice protocol, schemă sau orice recomandare. Dacă omul se vindecă pur și simplu nu mai contează.
Mă uit la reacțiile furibunde ale „sistemului”. La setea cu care niște neica nimeni aruncă vorbe goale și caută linșarea unui om onest. Era cât pe ce să spun „asta-i țara”, dar nu e așa. La fel se întâmplă în toată lumea asta. Apucă-te să-ți faci pacienții bine că ajungi dușmanul „sistemului”.
Care-i protocolul, băi, idioților? Să transformi o țară întreagă în cobai injectându-le niște seruri experimentale? Unde-i rigurozitatea, Gigeilor? Care-i problema? E prea ieftină rețeta?
Sunt curios, Colegiul Medicilor s-a autosesizat în problema nemerniciilor relatate de la ATI? A investigat ceva? I-a chemat pe măcelari la audieri? Pe biata doctoriță de la Oradea o cheamă la audieri pentru că a avut tupeul să nu respecte „Sfântul Protocol, dar pentru morțile scandaloase nu-și găsesc timp.
Efectiv mi-e scârbă de câtă mizerie umană ne înconjoară. Cum de există asemenea dejecții umane? CUM???