Analize și opinii

Cum de nu pricepeți? Scenariul este clar. Iată-l!

O grupare care promovează politici nepopulare nu poate câștiga alegerile și nici nu poate sta multă vreme la guvernare întrucât generează revolta masei. Or, revoltele sunt de nedorit întrucât nu se știe când pot scăpa de sub control și, în orice caz, sperie banul.Cum se procedează în asemenea condiții?

Se permite accesul la guvernare a celor care pot câștiga și au câștigat alegerile, după care se face totul (inclusiv prin manipulare mediatică și mișcări de stradă aranjate) pentru a îi împiedica să guverneze. În acest sens sunt folosite și cârtițele strecurate din timp pe listele electorale ale câștigătorilor.

Apoi, cu ajutorul acelorași cârtițe, este dărâmat – chipurile prin metode constituționale – guvernul legitim și adus în locul său un guvern fără mandat popular (purtător de etichete populiste: “tehnocrați”, “uniune națională”, “largă concentrare democratică”, “salvare” etc.), pentru o perioadă de timp scurtă (circa un an), dar suficientă ca să strice tot ce s-a făcut anterior și să se introducă măsuri pro-oligarhice și pro-corporatiste dure.

Așa a fost guvernul Cioloș. Așa este guvernul Ludovic Orban. Guverne ale plutocrației globalizate și ale superputerilor neoimperiale / neocoloniale, guverne de uzurpatori și trădători. Nu tehnicieni, ci mercenari. Nu patrioți, ci agenți.

După ele urmează alte mascarade electorale menite a lăsa poporului senzația că el este cel care decide.

Decapitat, pe de o parte, infiltrat și infestat, pe de alta, PSD (ori, eventual, un alt partid similar care îi va fi pus în loc) a primit pentru viitor rolul “polițistului bun” care, pentru menținerea încrederii și speranței populare, mimează încercarea de a repara ceea ce au stricat ceilalți și aplică masei turmentate prișnițe cu vagi politici sociale, având grijă ca fondul intereselor străine (hegemonice și corporatiste) să nu fie afectat. S-au luat toate măsurile și “statul de drept” va veghea pentru ca liderii PSD să nu mai facă vreo “surpriză” și să iasă din “sistem” punând în pericol acele interese, în numele vreunor idei de “năstrușnice” de justiție socială sau siguranță națională.

Ceea ce va fi nu putem ști cu exactitate căci și cel mai precis plan poate fi dat peste cap de întâmplări – norocoase pentru unii și nenorocoase pentru alții. Ce se dorește, se pregătește și deja se aplică este însă clar. Și probabilitatea ca scenariul cel mai rău, azi în desfășurare, să meargă până la capăt este uriașă.

Democrația, adusă la noi pe valul revoluției din 1989, este acum moartă. Cadavrul ei, asemenea celui al Cidului Campeador, a fost legat pe șeaua unui cal – calul unei oligarhii corupte – care aleargă prin cetate spre a mai crea nădejdi consumatorilor de iluzii și a oferi scuze cinicilor apatici.

Ce nu înțelegeți? Se întâmplă sub nasul vostru.

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asa este! Doar ca Guvernul Orban actioneaza exact ca un Guvern de “tehnocrati”(a se citi, agenti straini), asa ca, nu vad de ce ar mai cheltui niste resurse Papusarii Externi, ca sa-l dea jos!

  • sa traiti !
    Cand se iveste ocazia, se trage la rupere ! Guvern Ciolos, sa folosit mitraliera , guvern Sica Mandolina trage cu katiusa ( inventie ruseasca dar preluata de partenerii nostrii ca le-a placut drept urmare a schimbat denumirea dar nu o stiu eu)
    Baietii e destepti, merg ca la barbut sau la pocker ,daca le merge , inainte ca pionierii parjolesc totul , fantani, campii, ca tatarii, cand so trezi boborul , il schimba pe Mandolina , dupa care iar, ca principiul dominoului, asta era solutia ca inapoiatii de romani sa inteleaga odata ca nu trebuie sa faca prea mult deranj !

Abonează-te la newsletter