Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Va urma o perioadă dificilă, cu multe abuzuri și multe frustrări, într-o criză care cerea organizare și liniște.”

Cu toții observăm că e neliniște mare în cercurile puterii din România. Guvernul care se va constitui în baza algoritmului parlamentar, un guvern cules și nu ales, stă sub semnul incertitudinii și al discordiei. Este un guvern de strânsură, unul al disperării, care aduce laolaltă aspirații, egouri, frici și nu interese comune, nici măcar ideologii compatibile, ca să nu mai vorbim de un proiect de țară. Este un guvern care nu poate rezista foarte mult, urmând a fi măcinat atât din interior, cât și din exterior.
Puterea din România s-a împărțit la fel ca în guvernul CDR, adică după ciolan și nu după misiune și obiective. Or, asta nu are cum să dureze. Va urma o perioadă dificilă, cu multe abuzuri și multe frustrări, într-o criză care cerea organizare și liniște. Nu vom avea parte nici de organizare, nici de liniște. Vom avea parte de același haos organizatoric și dispute între partidele din coaliție.
PSD își conservă rezultatul câștigării alegerilor stând în opoziție, nici nu trebuie să facă mare lucru, va veni oricum mai puternic după.
În schimb, AUR va fi refugiul pentru nemulțumirile populației față de guvernare, față de gestionarea crizei, față de abuzurile puterii și față de ofensiva globalismului. AUR, dincolo de ce a fost vizibil la aceste alegeri, este un semnal dinspre o parte din structurile de forță că nu este nimic jucat. Iar puterea a înțeles asta, nu a reușit să contracareze și de aceea e atâta neliniște.
Acest guvern care se chinuie să vină, al sacrificatului Cîțu, are deja sabia deasupra capului.