Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Nu v-ar fi rușine de cozi de topor și japițe care sunteți voi la ciolan?”

Acest text este scris cu năduf și fără menajamente, pentru că ce am văzut și auzit aseară ca reacții la proteste este grețos de-a dreptul.
Suntem țara din UE cu perioada cea mai lungă de școli închise. Intr-un an de zile nu s-au putut găsi soluții rezonabile de a deschide școlile pentru toți copiii. Copiii sunt epuizați psihic, ii termina orele alea în șir în online. Cei mai mulți stau nesupravegheați acasă, chiulesc sau nu ii ajută nimeni. Foarte mulți nu au nici măcar acces la școala online.
Și sunt unii care spun că dacă ieși la protest ești terorist, că zădărnicești lupta cu epidemia.
Sunt milioane de oameni care se agață de un salariu minim sau care l-au pierdut și pe ăla, că s-au închis aberant operatori economici în care transmisia virozei era minimă. Oamenii ăia au familii, cheltuieli, rate, trebuie să mănânce. Să spui că ies la protest tâmpiții și needucații?
De un an de zile auzim numai de restricții, reguli care mai de care mai tâmpite, fără logică și fără vreo eficacitate, dar vedem cum autoritățile sunt mereu depășite și confuze. Mereu reguli, restricții, fără noimă, fără explicații și fără orizont.
Dar, dacă ieși la protest, ești un sărac, golan și conspiraționist care nu crede în covid.
Nu v-ar fi rușine de cozi de topor și japițe care sunteți voi la ciolan? Îmbuibați nenorociți care ați beneficiat de burse în străinătate pe banii noștri pentru că era tac’tu securist și avea lipeală la buzunarul comun? Cine sunteți voi să judecați lumea îndreptățită să protesteze, mă, jigodiilor? Toți ăștia care o ardeți moralist, dar ați băgat mâna în banul public până la cot, dar nu vă caută niciun DNA și nicio justiție? Chiar nu vă e rușine, leprelor? Care v-ați înghesuit primii să vă vaccinați pentru că vă credeți esențiali, în timp ce bătrânii nu găseau loc, tarantulelor? Voi sunteți în măsură să judecați oamenii simpli din țara asta, care nu mai pot indura guvernarea voastră de doi bani, care nu sunteți în stare nici să respectați ceea ce cereți de la alții să respecte? Voi? Măcar aveți naibii decența să tăceți din gură că o să vă fugărească lumea pe străzi, șopârlelor!

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Nu v-ar fi rușine de cozi de topor și japițe care sunteți voi la ciolan? Astia nu au nimic uman in ei.