Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Menținerea elevilor în școala online este o bătaie de joc față de această generație de copii”

Menținerea elevilor în școala online este o bătaie de joc față de această generație de copii, față de părinți, e o batjocură la adresa învățământului, pragurile absolut aleatorii la care s-au stabilit scenariile de reîncepere a școlii după vacanța de Paști arată în continuare inabilitatea acestui guvern de a gestiona criza.
Aveam cumva speranța că ministrul Câmpeanu va încerca să facă mai mult pentru elevi, de a pune capăt acestui calvar care a fost anul școlar în curs. Nu a făcut. Profesorii au datoria să revină în sălile de clasă. Obligația de a reveni în școală nu poate fi pusă în balanță la nesfârșit cu ratele de infectare. Mai ales că pragurile sunt stabilite aleator, cât să fie menținute majoritatea școlilor din mediul urban închise. Ce înseamnă 1 la mie? Dacă nu e 6, e 3, dacă nu e 3, e 1 și o țin tot așa cu prosteala asta. Există deja metode practice de a opri răspândirea covid19. Există posibilitatea vaccinării pentru toți adulții, profesori, părinți, bunici. Cine nu vrea, își asumă riscul infectării. E o prostie să o ținem langa cu restricții care afectează sănătatea psihică, educația și formarea copiilor noștri. Este revoltător ce face acest guvern. Nu este nici în interesul elevilor, nici al profesorilor, nici al părinților, ca elevii să fie privați în continuare de educație de calitate și mersul la școală.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • De fapt, Sistemul educational romanesc este mort de multa vreme, iar acum asistam practic, la ingroparea lui, pt a se face trecerea la “Romania Educata” a Plavanului ce va consta in: teoria genului si a LGBT+, a corectitudinii politice si a neomarxismului, precum si in practica fututului in cur, adica asa-zisa “Educatie sexuala”, in realitate o “Educatie homosexuala”!