Analize și opinii

Cristian Moisoiu: „Anul acesta vor fi cei mai puțini absolvenți de liceu in România care se inscriu la Bacalaureat”

Ministrul învățământului zice că anul acesta vor fi cei mai puțini absolvenți de liceu in România care se inscriu la Bacalaureat din ultimii ani. Probabil, va fi cel mai mic număr după 1989. Oare, in perioada pandemiei, cât au stat elevii de clasele a X a și a XI-a in școala online, se gândeau ministrul și consilierii săi că vor urma ani cu rezultate școlare remarcabile?
Văd că e o preocupare intensă a autorităților de a integra copiii ucraineni in școlile si universitățile românești. Lăudabil, foarte frumos, dar problema noastră e că suntem țară membră UE, care nu se află in război, dar care a reușit să aducă învățământul școlar, primar și secundar, într-o stare asemănătoare cu a unei țări aflate in război. Să vedem cu ce studenți își vor mai umple universitățile românești locurile. Poate cu ucraineni integrați fără examene, că pe români nu îi mai ajută nimeni, nici măcar cât să ia Bacalaureatul.
Apropos de România educată, domnule președinte, vă rog, desființați armata și serviciile de informații! România nu are de ce să se teamă de nimeni, nu are de cine să se apere, nu are nevoie de aceste instituții de forță, România nu e distrusă din exterior, se distruge singură, mai rău de atât nu îi poate face nimeni! Desființați tot, armată, servicii de informații, guvern, tot!

Autor: Cristian Moisoiu