Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Asta e: cum îți așterni, așa dormi, nu?”

Vorbește Președintele Universului Cunoscut și acceptat că nici vorbă despre o situație de pat în conflictul cu Rusia. În șah patul este o situație în care jucătorul care e la mutare nu este în șah, dar nu are nici o mutare legală. La finalul jocului, patul poate fi o alternativă pentru jucătorul care este în inferioritate să remizeze jocul. Patul în varianta curentă a fost introdus în secolul XIX.
Astea au apărut în această după-amiază. Și sunt un răspuns dat de Zelenski unora din Europa, dar cred că și prin alte părți, care au pus presiune pe el, să facă ceva, pentru că timpul nu trece în favoarea lui, și nici în favoarea lor, a celor care-l susțin.
Biden s-a spălat deja pe ”imagine”: a zis că Zelenski decide ce și cum, nu-i dictează SUA ce să facă în cadrul convorbirilor de pace. Washingtonul doar îl ajută ca aceste negocieri să nu aibă loc. Atât.
Zelenski se agață de ”noile arme”, și își hrănește iluzia că ele vor schimba lucrurile. Nu vor schimba nimic! Dacă acum, în situația în care ucrainenii au o superioritate de 4/1 în materie de personal, au pierdut Donbasul, ce vor face dacă Moscova declară război, și mobilizarea generală? Un mic amănunt: aruncătoarele britanice și HIMARS urile americane au primit deja o replică: o nouă rachetă pentru 9A52-4 Tornado, de fapt este un complex Tornado S, cu rachete cu rază de 120 de km, dirijate prin satelit, nu doar navigație Glonass, ci și dirijare de la sol, pentru schimbarea traiectoriei în zbor. Iar această informație sună și mai rău pentru ucraineni: ”A new longer range (possibly 200 km) high precision missile 9M544 for the Tornado-S system with cumulative-fragmentation munitions was tested in 2020.”
Asta e: cum îți așterni, așa dormi, nu? Că pentru asta există patul…

Autor: Constantin Gheorghe

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Am senzatia ca va bucurati ca se dezmembreaza sau chiar dispare Ucraina. Asta va creea un precedent periculos. Noi, ca stat am putea urma. Ganditi-va ca statul nostru are o existenta de 100 ani. Parti ale tarii au apartinut sute sau chiar o mie de ani altor tari. Tari care nu au uitat si chiar revendica, inca, aceste tinuturi. In aceste conditii ce trebuie sa facem noi? Sa ne bucuram de raul vecinului? Nu cred ca ne ajuta cu ceva, nu este constructiv.