Analize și opinii

Cristian Dogaru: “Să vedem ce facem atunci noi, jalnici atârnatori la mâna Occidentului”

Cele 16 grade de azi din Bucuresti imi amintesc de decembrie 1989. Ce saraci eram atunci, cu industrie, resurse, somaj zero, 23 de milioane in tara,. Si ce bogati suntem acum, fara industrie, cu putine resurse, cu 6-7 milioane plecati si multe orasele din provincie moarte economic. Care sa fie misterul? Avem acum economie de servicii si nu una de productie, financiarizata, am intrat sub plapuma unor structuri unde veniturile sunt umflate artificial pentru a sustine o putere de cumparare nemeritata.
Cum de multe tari cu resurse sunt mai sarace decat tarile unde serviciile au ponderea principala? Simplu, sa ne uitam unde sunt bursele pe care se tranzactionenaza respectivele resurse…Poate intelegem astfel si de ce aurul nu explodeaza desi banul tiparit a explodat de mult in Occident.
Tarile asa zis dezvoltate dicteaza la ce preturi isi vand tarile in curs de dezvoltare resursele si mana de lucru reusind sa le mentina in saracie, prin manipularea preturilor dar si a voturilor unor politicieni corupti. Aceasta stare de lucruri incepe sa se schimbe iar placile tectonice ale lumii economice incep sa se miste in cautarea unei noi pozitii de echililbru.
BRICS vine tare din urma iar o noua structura care sa includa resursele Rusiei,. Braziliei, Arabiei Saudite si manufactura Chinei si Indiei ar putea matura actuala ordine mondiala. Sa vedem ce facem atunci noi, jalnici atarnatori la mana Occidentului dupa ce am avut grija sa ne taiem toate cracile de sub picioare pe partea de productie si resurse….

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu