Analize și opinii

Constantin Gheorghe: “Delirul anti-autorități se întețește, cu gaz pe foc aruncat de televiziuni”

Delirul anti-autorități se întețește, cu gaz pe foc aruncat de televiziuni. ”Ancheta accidentului de la Pasajul Unirii, preluată de greci!” ”Salvamontiștii i-au pierdut intenționat pe ucraineni!„
Oricât de idioți ar fi unii din administrație, și sunt, statul ăsta funcționează, într-un context deloc simplu, și cu mijloace tot mai puține. ”Ura” față de stat urmărește distrugerea legăturii dintre stat și cetățean. Pentru a distruge ORICE înseamnă sector public, de la educație, sănătate, transport, până la protecție socială. Iar ”elitele” acestei nefericite țări tac ca mortu-n păpușoi, când nu se alătură corului detractorilor statului.
Este incredibilă această cădere în ”infern” a unei națiuni care nu mai poate să-și imagineze viitorul altfel decât în postura de slugă a altora, niște stăpâni civilizatori și edificatori, care ne iubesc și ne vor binele, chiar făcut cu forța. Cum am ajuns aici? Ne-a interesat mai mult capra vecinului. Capra noastră fiind moartă în peisaj. Binele comun nu există pentru noi. Nici solidaritatea, nici altceva. Nici măcar instinctul de supraviețuire. Există doar ”ura” față de stat. Adică ”ura” față de noi. Asta e, ne place sau nu.
Slava Ukraine!

Autor: Constantin Gheorghe