Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Știți de ce Adrian Câciu are o filosofie fiscală bezmetică?”

Știți de ce Adrian Câciu are o filosofie fiscală bezmetică? Pentru că n-are nici una. A fost ales și desemnat ca ministru al Finanțelor publice din România ca să execute noile pedepse fiscale. El este noul Vlad Tepeș al Banilor Pierduți (adică al Finanțelor!). Va împunge în țeapa publică din fața poporului sărăcit și revoltat toată bogăția care depășește măsura din mintea lui Marcel Ciolacu, a lui Paul Stănescu, a lui Pandele și madam (familie de duo-milionari de stînga), a mogulului militaro-fotbalistic Vasile Dîncu. Ei sunt adevăratele drapele ale lumii defavorizate și ei și-au pus obrazul pentru dreapta măsură în taxarea populației.

Luat de pe la emisiuni și de printre sfătuitori, Adrian Câciu (fratele ilogic și mai de stînga al lui Vasilică Cîțu) a trebuit să scape în piața publică noua viziune fiscală a guvernului calic și fraier zis ”dom’ general Ciucă”. Calic pentru că nu are bani și fraier pentru că s-a trezit în brațe cu un PNRR pe care nu-l poate lua de la capăt și nu-l poate duce.

Iată prima pană din penajul gîndirii lui Adrian Câciu:

„Nu cred că este normal să ai același impozit dacă ai mai multe proprietăți. O mașină la o familie. Știți că în Japonia, de exemplu, nu poți să-ți cumperi mașină dacă nu faci dovada că ai locul de parcare.(…) Eu aș propune de la a treia (mașină o taxare n.r.) ca să nu sperii că de la a doua. Evident, în urma unei analize și a unui dialog poate să rezulte o creștere graduală de la a doua”.

Tovarășul Adrian Câciu, ajuns șef peste o instituție fără parale, dar cu obligația de la obraz de a plăti salariile a peste un milion de bugetari, plus pensiile a milioane și milioane de pensionari (unii cu sumele la vedere, altele, cu ele pitite în pădurile ilfovene), a picat de fraier pe scaun. Este prea sus pentru el și prea în groapă pentru a se salva. De unde să scoată bani? Din concurența neloială a business-ului românesc? Cum să-și bage nasul pe acolo? Ar însemna să plece pe urmele mahărilor, baronilor, prietenilor și clienților PSD și PNL.

Nu pentru asta fost pus. Rolul său pare a fi mai degrabă de aprobator de restituiri cu prioritate și de trecut pe lîngă cei care ar trebui arestați. Tovarășul Adrian Câciu este favoritul familiei Pandele și omul din imediata vecinătate a premierului, cel desemnat să asculte ordinele lui Marcel Ciolacu.

Tovarășii Marcel Ciolacu și Adrian Câciu au următoarea filosofie. Să urmăm și noi Elveția unde casele cu numărul doi și trei se impozitează majorat. Și vom deveni și noi o Elveție a Estului, că de Micul Paris ne-am plictisit. Ce vor face bogații cu două-trei case în plus? Vor munci să le întrețină, să plătească impozite majorate, să le închirieze și să plătească alte impozite majorate pe chirii și să dea fuga la casieria goală a lui Câciu, golită și de Cîțu ca să le dea banii de supraviețuire. Cu-cu! Vor vinde casele și adio! Așa au făcut în Italia și în alte țări care au adoptat o asemenea politică tembelă. Fără posibilitatea de a stoca bogăția cîștigată legal (adică impozitată), oamenii de business vor migra care pe unde.

Sigur, din moment ce casele și imobilele nu mai sunt un plasament interesant nu vor mai fi cumpărate. Piața imobiliară va adormi. Și, dacă băltește, înseamnă că nu se mai vînd. Și cade astfel și ultimul sector dinamic din economia României. Ultimii mohicani români dispuși să muncească rămași pe schele vor coborî și vor pleca și ei în străinătate. La fel și cu mașinile. Oamenii le vor storci sau le vor vinde și pe drumurile patriei va fi mai mult loc liber pentru coloana lui Klaus Iohannis, dar și pentru convoaiele NATO.

Mintea de finanțiști a celor din vîrful PSD nu depășește noțiunea de taxe și contracte cu statul. Din astea se descurcă și tot cu astea îi încurcă pe cei care îi enervează sau îi combat. Și tot din ele fac pomeni.

România n-are nici o strategie economică pe termen lung. Pierde avantajul creat de poziția riverană la Marea Neagră. Jumătate din Portul Constanța este blocat cu zeci de mii de vagoane defecte de la CFR Marfă.

Dunărea se colmatează, iar canalul Dunăre-Marea Neagră este prea scump pentru a mai visa la eficiența transporturilor. Economic vorbind, țara noastră trăiește din improvizații de azi pe mîine și din discuții plictisitoare despre majorarea pensiilor și a salariilor.

În rest, toată lumea politică, împănată cu impostori și nespecialiști, înșiruie tot soiul de inițiative care se bat cap în cap și ne duc mai mult spre trecut.
Credeți că s-au gîndit cum ar putea reduce cheltuielile publice cu armata de birocrați și oameni ai serviciilor secrete?
Credeți că PSD-ul și PNL-ul, partide împănate de ofițeri acoperiți, au de gînd să curețe economia de firmele sub acoperire ale SRI?
Cum să-i deranjăm, tovarăși! Ei ne apără, ei sunt brațul înarmat al poporului!
Credeți că vor neapărat să facă ordine în mașinăria de returnare a TVA?
Credeți că sunt gata să scoată la vînzare toate obiectivele economice neterminate? De-a lungul anilor, statul român a început mii și mii de obiective economice pe care nu le mai poate termina? Sunt bunuri ale poporului și nu ne putem atinge de ele, zice tovarășul Ciolacu prin tovarășul Câciu!
N-aveți oarecare sictir, tovarăși! Aveți prea multe mașini! Aveți prea multe case! Cei care n-au ne votează și pentru bucuria lor trebuie să vă luăm gîtul, chiar dacă asta ar însemna un dezastru pentru România.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …a mai existat un ”teoretician”, pe vremea celor 20.000 de specialisti ai cd-ului, care s-a ”trezit” ministru… unde a rezistat exact o juma’ de an… dupa care a trecut iar la teorie, unde ”functioneaza” si azi… spre deosebire de ”atunci”, acum scrie ”adevarat”, fara conditionari ideologice ori dupa ”dictare”, cum facea pe vremuri… domnu’ serbanescu… acum, inca o data si tot pe pielea noastra, se demonstreaza prin acest câciu ca este o mare distanta intre teorie si practica… iar câciu va avea, probabil, acelasi destin ca domnu’ serbanescu, deontologu’ de azi… si il vom REvedea pe platforma asta, a lui ”gandeste.org”… cu articole critice asupra ”politicilor fiscale si financiare” ale ministerului pe care-l pastoreste acum… si va spune ca domnu’ serbanescu: ”eu ma vrut, dar…”

  • Aveti dreptate! Tara s-a umplut de case nelocuite (de vacanta) doar pentru a spala niste bani. Aproape ca nu mai exista spatii verzi in statiunile de la mare. Padurile (plantatiile) existente in sudul litoralului au fost taiate si au aparut tot fel de constructii ciudate si nelocuite; la munte au disparut paduri si au aparut casoiae goale. Mergeti la cabana Trei Brazi si vedeti ca numarul cabanelor si pensiunilor au inaintat kilometri spre reperul aratat. Oare asa arata dezvoltarea? Disparitia naturii vii si salbatice in detrimentul caselor de orice fel si cu orice pret? Plecam dintr-un oras ca sa respiram aer curat in alt oras. Si ne mai miram ca ne mananca ursii…
    Elvetienii aia sunt niste comunisti, pe mana cu psd-istii… N-avem ce invata de la ei. Am prieteni care locuiesc in Elvetia. Este o societate perfecta pentru cine munceste si isi plateste impozitele. Ai totul asigurat, de la educatie, la sanatate, siguranta, etc. Fiul acestora suferea de o boala pentru care in Romania nu s-a gasit tratament. Acolo, la prima criza, medicii au constituit o comisie si au identificat un tratament care a vindecat boala. Singura conditie pentru untrai decent ste sa iti platesti impozitele si taxele iar STATUL iti rezolva problemele sau macar te indruma catre o cale concreta de rezolvare. Da, Sunt pentru impozitarea suplimentara a bogatasilor cu case multe si masini scumpe. Nu saracesc din atat ci dau dovada de solidaritate cu amaratii care nu au avut norocul lor.