Analize și opinii

Cornel Nistorescu: “Președintele și Serviciile lucrează pentru voi!”

Gata, ajunge! Avem două ministrese, amîndouă frumoase. Ca la o adunare electorală de pe vremea lui Ceaușescu, ținută într-un cămin cultural din Munții Apuseni. Era prezentată candidatura unei cucoane spilcuite de pe nu știu unde pentru un post de deputat în Marea Adunare Națională, forma de mîntuială a Camerei Deputaților de acum. Și un bade care stătea în primul rînd și se tot holba la gleznele și nurii candidatei a ridicat mîna și cînd i-a fost dat cuvîntul s-a sforțat bătrînește și a zis doar cîteva cuvinte:
Măcar îi faină!

Moțul a dezumflat toată adunarea cu o concluzie simplă. Toată prefăcătoria politică și tot jocul desemnării madamei aveau un singur sens. Femeia respectivă era măcar frumoasă!
Cam așa este și acum.

Măcar „îs faine!” Cică au și școală și au frecat multă politică. Deocamdată nu știm cine joacă rolul lui Pandele. Vreau să zic, cine le susține!

Mie îmi place că una dintre doamne n-a lucrat mai nicăieri, este frumoasă foc, are două puști și are trei mandate de deputat și a fost colegă cu Marcel Ciolacu la doctorat la Academia SRI. Vă dați seama ce talent, ce dotare și ce ambiție! Sunt convins că și ea și Ciolacu vorbesc la fel de frumos și de deștept și au diplome pentru lipit pereții la două apartamente și o casă de vacanță. Oricum, doctoratul sau tentativa de doctorat a Simonei Bucura- Oprescu este o garanție că încă un om care iubește și respectă SRI a fost promovat să-l sprijine pe Marcel Ciolacu. Și dacă SRI a ocupat un post la Muncă, de ce SIE n-ar fi obținut unul? Nu mai contează unde. Și după toate datele, pentru Natalia Intotero, trecută pe la Românii de pretutindeni și pe la MAE (doar secretar de stat), apropierea sa de SIE pare și inevitabilă și benefică.

Gata, oameni buni! S-a terminat revoluția! Din dulapul liniștii sale de mobilier săsesc am aflat că „Demisiile politice au fost suficiente pentru moment. Este important să se găsească toate persoanele care efectiv s-au făcut vinovate de grozăviile care au fost descoperite”.

Cum să demisioneze culta de Raluca Turcan, mai ales că a fost și președinte la PNL Sibiu și la peneleul central!
Ce, vreți ca toată hardughia să se ducă dracului și oamenii să iasă pe străzi! Chiar vreți să înceapă o campanie de curățenie? Cu cine și cu ce? Omul nu mai are altă geacă roșie!
Mergeți la muncă, oameni buni!
Președintele și Serviciile lucrează pentru voi!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro