Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Mă refer la guvernanții conduși de Vodă Nicht!”

1. Mi se pare că pe Dacian Cioloș îl cam gîdilă la creier. De cînd s-a văzut mare la Bruxelles, pe bază de „unchiu”, i-a venit poftă și de gîndire înțeleaptă și reformatoare. Și tot ce i se șoptește la ureche este tradus de scăfîrlia puiului de milițian din Sălaj în ideologie europeană și atlantică. Nu este vorba de strategie NATO sau de ceva economie, ci de introducerea în drepturi a homosexualilor, lesbienelor și travestiților. Gîndirea sexo-politică a lui Dacian Cioloș ne trimite cu gndul la episodul MISA!
Iată un crîmpei din ultima operă și din cea mai strălucită preocupare a țărănușului din Sălaj! Ea ne aratăm ce gîndiri revoluționare mai nasc din unii milițieni!

2. Toată carantinarea comunelor din preajma Bucureștilor nu este decît o încercare în stilul „Măi, tovarăși, haideți să face dracului ceva! Nu vedeți că se îngroașă gluma!?”. Și, rînd pe rînd, toate comunele au fost introduse în carantină, în așa fel încît în data de 6 decembrie, începînd de la ora 5, carantina să fie încheiată și ilfovenii liberi să meargă la vot.

3. Puțini știu că „ilfovenii liberi“ alcătuiesc o populație de descurcăreți. O viață întreagă, satele care se vindeau mai de mult împreună cu moșiile au trăit pe seama bucureștenilor sau a boeirrilor (și, mai tîrziu, a membrilor Comitetului Central și a generalilor cu acces la vilele de la Snagov, Ghermănești, Gruiu, Siliștea, Izvorani etc). Și care, astăzi, la fel de descurcăreți, trăiesc pe seama Capitalei și a celor înstăriți, cu imobile de vacanță pe malul lacului Snagov. Cum poartă ei mască și cum respectă distanța socială este tot o poveste. Ca să nu mai vorbim de carantină.

4. Toți cei care intră cu mine în discuții mă întreabă dacă imediat după alegeri „ăștia au de gînd să închidă?”. Nu știu ce este în capul lor! Mă refer la guvernanții conduși de Vodă Nicht! Dar, după părerea mea (părere de spus la poartă sau pe o terasă!), o vor face pentru că n-au încotro. Au ezitat, au bîlbîit-o de frica populației și vor trage mîța de coadă pînă în 6 decembrie. După aceea, ne cer să tragem obloanele. Dacă aveau mai multă minte (de unde și de la cine, căci, unde nu-i cap, vai de picioare, zice poporul roman în proverbele lui Zane) și curaj, decideau un lockdown prin octombrie și ne apropiam de alegeri cu o contaminare în scădere. Așa, o dregem, învîrtim cifrele (știți ce vreau să spun!), ne chinuim pînă în 6 decembrie și apoi închidem, urmînd ca, după 14 zile, adică prin 20-22 decembrie, să avem parte de o explozie a pandemiei și să intrăm în Sărbători într-un val nebun de contaminări. Și, după cum spun experții străini, să legăm valul al doilea de al treilea, care va fi și mai dur și însoțit de consecințele unei economii afectate de un an prost. Adică un început de an întîmpinat cu clopote și lumînări, nu cu artificii!

5. Introducere: Adeseori, ne purtăm ca niște maimuțe care se joacă de-a politica. Maimuțele se pot prosti pentru că nu au simțul penibilului și nu-și aduc aminte, ca să aibă de ce roși.
Desfășurare: Cînd Andrei Baciu, țuțărul lui Cristian Bușoi (trezorier, sponsor și buzunar adînc pe cracul pantalonilor la vîrful PNL), a fost propus ministrul Sănătății în guvernul Dacian Cioloș, toate ziarele și televiziunile au sărit ca arse, publicînd și fotografii cu tînărul absolvent de medicină în chiloți de manechin! Se mai spunea că omul nu avea nici rezidențiatul luat. Ba, personalități din medicină au povestit cum l-au întîlnit pe același Andrei Baciu ca agent de vînzări al unei firme străine, care încerca, pe bază de comision, să-i transforme pe medicii de la Fundeni în partenerii unor achiziții discutabile.

La formarea guvernului Cioloș, afacerea lui Cristian Bușoi de a avea el control asupra Ministerului Sănătății a eșuat. Dar, nu atît de tare pentru a se umple iremediabil de sînge și nu atât de scandalos pentru a trimite la ratați un tînăr înfometat de bani și de putere. Și, uite cum, la a doua ocazie, cînd Ludovic Orban a făcut „guvernul meu”, pac l-a scos din pălărie pe chirurgul Victor Costache de la Sibiu (și acesta cu probleme majore de calificare profesională) și pe manechinul lui Bușoi. Ziceam că președintele nu doarme, că nu e chior și nu este ticălos, că are memorie și, de îndată ce vede lista guvernului, îi cheamă pe Ludovic Orban și pe Cristian Bușoi și le zice „Măi,băieți, voi vă bateți joc de mine? Iarăși ați venit cu puștiul ăsta ca să vă semneze el hîrtiile mai dubioase? Ia, dispăreți voi cu el cu tot!“

Încheiere: Andrei Baciu, acest geniu pustiu și dubios al Sănătății, a fost desemnat de Orban și de președintele Iohannis ca, alături de colonelul doctor Gheorghiță, să coordoneze campania de vaccinare de anul viitor sau de cînd o veni vaccinul anti COVID- 19!

Concluzie: Klaus Iohannis este de aceeași factură cu Cristian Bușoi, cu Ludovic Orban, cu Nelu Tătaru, cu Tănase Stamule, cu Dacian Cioloș etc, de la PSD șiUSR. Niște mediocri cu tupeu și cu gură mare, aleși de poporul român.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro