Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „La cât de amatori și de dat cu stângul în dreptul și la cât de flămânzi de putere sunt, nu-i exclus nimic”

A făcut deja valuri ipoteza lansată de fantomatica și cutremurătoarea figură spilcuită alungată din fruntea Ministerului Sănătății:

”Nu este exclus să fie câteva mii de morți în plus”, a zis Vlad Voiculescu la o emisiune unde, ca o vulpe după ce s-a prefăcut că-i moartă, a încercat să scape pe gaura lăsată de o asemenea afirmație cutremurătoare.

După cum este alcătuit Grupul de Comunicare Strategică condus ofițerește de Adi Manciu (?) și după cum comunică date către presă și către partidele de opoziție, chiar că ”nu-i exclus”. După felul în care au mermelit cifrele și criteriile, nu-i exclus ca ele să fie mai mari. Şi după cît de limitați sunt cei care le instrumentează, la fel, s-ar putea să fie și mai mici.

Le-au și tuns și le-au și umflat, în funcție de nevoi și de calendarul politic mînuit în interesul președintelui. La fel, nu-i exclus ca fostul ministru al Sănătății, adică ministrul ”Nu-i exclus” din guvernul lui ”Nu-i exclus!” să fi lansat ipoteza cu miile de morți și din prostie.

Nu-i exclus ca el să fie un grămadă în materie de coordonare a Sănătății, un prost cu ifose în materie de gestionat instituții publice, iar ”miile de morți în plus” să fie doar un artificiu al unui caracter de lepră preocupată să mute mortul în grădina celorlalți. Nu-i exlus nici asta și nici altele!

La cît de amatori și de dat cu stîngul în dreptul și la cît de flămînzi de putere sunt, nu-i exclus nimic. Guvernul lui ”Nu-i exclus!” este parte integrantă din regimul ”Nu-i exclus!”.

S-ar putea ca peste ani, atunci cînd covorul secretomaniei va fi ridicat de pe datele pandemiei, să aflăm mult mai multe nenorociri, abuzuri, monstruozități și prostii. Şi mulți bani cheltuiți pe de-a moaca, pentru gașca politică sau pentru neamuri. Nu-i așa că nu-i exclus nici asta? Şi nu-i exclus ca SRI-ul să știe, ba să fi tras și el niște beneficii! Trăim totuși într-o guvernare a lui ”Nu-i exclus!” care se bate cu pumnii în piept și țipă de mama focului, deși ea n-a mișcat nici un rahat!

În aceste zile post-demitere, hipermediocrul prețios fost la Ministerul Sănătății dă cu disperare din gură pentru a se salva ca imagine și carieră, după cum și cei rămași la putere încearcă să pună pe seama lui aiureala de pînă acum în abordarea pandemiei.

Au făcut-o mai înainte, ba pe seama PSD (că nu avea aprovizionarea făcută), ba pe chinezi, ba pe populația care nu se spală pe mîini și se duce pe la hramuri și la slujba de Înviere, ba pe Vlad Voiculescu bezmeticul anticorupt. Sigur, în strîmta lor scăfîrlie nu a încăput nici o acuză la adresa lui Klaus Iohannis, diriguiorul tutuor operațiunilor antipandemice, reușite sau ratate, și nici a colonelului Valeriu Gheorghiță despre care se spune că este legat de kinoterapia președintelui și a doamnei sale.

Ce vrea să spună Cîțu? Că dacă Voiculescu nu era un împiedecat și la propriu și la figurat lucrurile ar fi mers strună! Ce să spun!? Că la Ludovic Orban au mers ca unse! Şi atunci și acum merg tot de-a-ndoaselea! Şi unii și alții sunt responsabili în egală măsură.

Nu este vorba de un dezastru USR PLUS. Toată nenorocirea perioadei stă în egală măsură pe umerii liberalilor și ai celor de la USR PLUS. Inclusiv ai UDMR-ul care vede și tace! Nu-s mai buni unii decît alții nici cu un picior de purece! Şi împreună s-au complăcut în comportamentul acesta de netoți poltici flămînzi, fără să-și dea seama că se învîrt ca niște șoricei în sacoșa lui Klaus Iohannis, cea ținută de baiere de generalii de la SRI, SPP și SIE.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro