Analize și opinii

Bogdan Alexandru Duca: „UE nu garantează suveranitatea. UE fură din suveranitate.”

O chestie amuzantă este să spui inocent că suveranitatea este posibilă, ba chiar garantată de UE, NATO și așa numitul ”parteneriat strategic”.
UE nu garantează suveranitatea. UE fură din suveranitate. Cedarea de suveranitate este chiar un concept asumat oficial de UE.
Aspirația Uniunii Europene este tocmai aceea de a construi Statele Unite ale Europei, un soi de SUA în care fostele state suverane europene să fie un soi de landuri cu un anumit grad de autonomie culturală și administrativă.
Simbolul suveranității este moneda. De aceea Uniunea Europeană și-a impus moneda sa în detrimentul monedelor naționale.
Tratatul de stabilitate fiscală, de asemenea, impune reguli stricte care condiționeză ferm dezvoltarea și politicile economice ale fiecărui stat membru.
Iar legislația europeană tocmai că are ambiția de a uniformiza legislația statelor membre, condiționând grav suveranitatea legislativelor de acolo, ideal până la dispariția acestora.
Însă UE poate fi împiedicată în această evoluție și poate fi regândită ca o Uniune a Statelor Suverane Europene.
Pentru aceasta un suveranist normal la cap, cum mă consider eu, nu militează pentru un dificil și chiar periculos economic ro-exit, ci tocmai pentru o implicare a României în acest efort de reformare a Uniunii, prin impunerea- posibilă prin tratate- a punctului de vedere suveranist.
NATO este o alianță militară ce în teorie e defensivă, dar în practică nu mai e. NATO a avut un sens în timpul războiului rece, dar acum este o alianță prin care SUA încearcă să își mențină hegemonia în Europa.
Pentru aceasta, un suveranist normal la cap, ca mine, nu cere în mod necesar retragerea României din alianța militară, ci afirmarea cât mai clară în interiorul alianței a intereselor României.
Interese care nu sunt cele ale Statelor Unite.
Așa numitul parteneriat strategic mult invocat este una din marile escrocherii istorice în care a picat țara noastră. Conform acestui parteneriat, România oferă totul și se predă intereselor SUA, primind în schimb promisiunea suplimentară că în cazul unui atac asupra României, SUA își va respecta ….obligația din tratatul NATO.
Deci abia aici o guvernare suveranistă trebuie să denunțe ferm acest parteneriat ce este nu doar inutil pentru România, dar și foarte păgubos….