Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Klaus Iohannis, mare cititor de spitale

Pe vremuri, așteptînd la poarta unui minister, un milițian guraliv, știindu-mă ziarist, mi-a arătat ziarul Scînteia pe care scria mare ”Tovarășul Nicolae Ceaușescu, ctitor de istorie!”.

Tablagiul a bătut cu dosul palmei în titlul articolului și a zis:

-Măi, nea Cornele, ce greșeală de tipar au făcut ăștia! Poate voiau să scrie ”cititor de istorie”.

Ei, cam așa este Klaus Iohannis cititor de spitale moderne, pe bani din dezvoltarea economică năvalnică a țării în cei 7 ani ai săi de mandat rodnic. Plus spitalele regionale moderne care se vor naște din PNRR în următorii ani de mandat, citite (ctitorite) de tovarășul Klaus Iohannis, pe care noi le vom vedea doar din ceruri.

Bune, rele, energofage și nemodernizate, ”ctitoriile” lui Nicolae Ceaușescu au fost cum au fost. Pentru a o rupe cu trecutul, le-am distrus. Ale lui Klaus Iohannis nu sunt decît de ”citit” de pe hîrtie. La Paștele Cailor sau puțin după aceea le vom vedea pe primele.

La Spitalul Colentina, de Ziua asistentului (”această noțiune cuprinde asistentele și asistenții, moașele și surorile medicale”- precizarea K.I.), președintele României a avut ”o discuție foarte bună cu personalul care m-a așteptat”, dar și cu ziariștii, fiind vorba de a șaptezeci și treia „discuție foarte bună” din carieră.

De aceea, trebuie să subliniem că de Ziua Asistentului, moașelor și surorilor medicale, președintele nostru a făcut o descoperire inteligentă și clară a principalei cauze aflate la rădăcina dificultăților din țara noastră.

Rețineți deci:

”Noi ne împrumutăm evident mai scump, dacă avem o inflație mai mare. Inflația mai mare a apărut din prețurile energetice mărite, din prețul general crescut, toate venind din cauza războiului lui Putin împotriva Ucrainei. Deci, dacă românii caută pe cineva vinovat, este ușor de identificat; se numește Putin și Federația Rusă. Dar, evident, Guvernul încearcă să atenueze acest impact, însă este foarte clar că, în situația în care avem o inflație crescută și nu suntem singurii, din păcate, acest lucru se întâmplă cam peste tot, inflația crescută înseamnă dobânzi mai mari, înseamnă evident că ne împrumutăm mai scump. Eu cred că Guvernul a găsit soluțiile posibile la acest moment”. (Klaus Iohannis)

Descoperirea aceasta senzațională a fost făcută și de Virgil Popescu, ministrul Energiei, care l-a devansat pe președinte și care ne-a spus că Putin este vinovat de scumpirea gazului și a energiei, deși această gonflare a kilowatt-ului a început binișor înainte de invadarea Ucrainei.

De fapt, toată suflarea politică europeană a adoptat formula cu ”Putin viovat”.

Ziua asistentului și ”discuția foarte bună cu personalul care m-a așteptat” și cu presa a fost prilejul ideal pentru a transmite poporului român această explicație salvatoare.

Criza energiei vine de la Putin, inflația vine de la Putin. Putin este vinovat și de prețuri, și de neterminarea proiectului de țară, și de conținutul tembel al PNRR, și de seceta din agricultură, și de toate cîte vor mai veni.

Noroc că guvernul a găsit ”soluțiile posibile la acest moment”.

Stimați compatrioți, nu vă este clar că

”Toate acestea, repet, toate acestea au o singură cauză și această cauză este războiul lui Putin împotriva Ucrainei. Sigur, Guvernul României poate să amelioreze impactul acestor crize. Guvernul României poate să amelioreze și să ajute consumatorul vulnerabil, persoanele cu venituri mici și așa mai departe, însă problema nu este una românească, problema este una globală”,a spus președintele Iohannis.

Ce vreți mai clar? Președintele nostru este un fondator de spitale și cunoscător a toate cele și la un pas de mare ”cititor” de istorie.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro