Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Iohannis și PNL au decis preluarea unor afaceri de sub controlul obraznicilor de la USR-PLUS”

Circul merge mai departe, deși începe să aibă un anume sens. Este vorba despre o afacere politică importantă (preluarea controlului asupra unor ministere bogate care le-au scăpat la împărțeală) și de blocarea libertății de acces a procurorilor la marile tunuri care se dau (nu se trag) în România.

Presupunerea mea este confirmată de mai multe lucruri. Infantilismul lui Florin Vasilică Cîțu ascunde altceva decît cheful de dat în stambă și talentele ascunse de ins cu apetit de maimuțăreală. Bîlbîitul nostru premier, ezitant în propoziții, judecăți și decizii i-a debarcat pe Vlad Voiculescu și pe Stelian Ion cu o precizie de chirurg, de killer, de lunetist, el fiind un fel de tremurici în toate. Felul în care i-a executat pe rebelii useriști ne arată că nu era vorba decît de un executant dintr-un comando.

Pe cel de la Sănătate l-a ras pentru că dirija cea mai mare afacere a pandemiei, plus contractele cu medicamente, plus miliardele care urmează să vină pentru construcția de spitale. La cît de orbraznici, de amatori și de gălăgioși au fost, USR-iștii și pluriștii (puri pe naiba!) ar fi trebuit să se aștepte la o asemenea lovitură. Și cu gestionarea Justiției și cu desemnarea procurorilor de grad superior, la fel.

Ce credea aerianul de Stelian Ion, că face el, un mediocru avocat de Constanța, pe Dumnezeul Dreptății și al independenței? Că este mai deștept și mai important ca Alinuța?

Ce credeau junii #Rezist, că pun ei oamenii cărora să le dea Dan Barna și Cioloș bilețele cu numele celor care trebuie arestați, condamnați sau făcuți de cacao?

Naivii ăștia zăltați din USR-PLUS chiar își imaginau că „statul de drept” este un concept filosofico-juridic pe care îl reglementează ei? Adică să nu mai poți lua un procuror la întrebări! Adică pe cînd și cum au audiat-o pe Carmen Iohannis? Să cerceteze procurorii, așa, de capul lor, cum s-a rezolvat succesiunea Grupului Etnic German pentru FDGR?

Sentința care a făcut din FDGR un succesor în drepturi de organizație fascistă

Rătăciții ăștia pe mai toate meridianele, adunați cu plasa în USR-PLUS, chiar visau că vor dirija tot sistemul Judiciar și vor curăța instituțiile aducînd prin toate incompetenții și obraznicii lor? Și vor lăsa procurorii să cerceteze pe cine găsesc? Mai puțin pe ei! Să ne fie clar! Funcționarea SIIJ și independența procurorilor ar putea bloca stilul de a face politică și afaceri în România. Pentru români și pentru cei de la Uniunea Europeană la care mai cotizează multinaționalele din România. Adică rațiunea de a fi a bandelor politice de la noi, aflate în acest conflict nemilos. Ar dispărea 95% din profitul de a face politică!

Executarea la comandă a ministrului de Justiție, cinismul premierului Cîlțu și disprețul față de orice posibilitate de conciliere ne arată că „decizia cea mai bună” era pregătită de nu știu cînd. Și, în esență, ea este foarte simplă și se rezumă la câteva cuvinte:
-„Afară cu USR-PLUS!”
De ce ? Pentru că le mîncau banii de la Transporturi, de la Fonduri Europene, de la Sănătate, de la Economie și mai puteau pune și procurorii pe președinte și pe guvern!

Urmăriți cu atenție comportamentul bandei de tineri politicieni de la PNL. Toți sunt într-un vizibil dispreț față de normă și de lege, toți fără jenă și fără obraz, gata să demonstreze și să susțină ce-au scuipat sau condamnat înainte. Gașca asta este la fel de isterică precum cea din USR-PLUS. Doar că-i mai puternică, mai rapace, mai „cu școala PD-ului lui Băsescu, Videanu și Udrea”. Ei au dus instituțiile statului, inclusiv parlamentul în derizoriu, în „orice se poate”, în „facem ce vrem pentru că noi avem președintele și serviciile”, în „procurorii ne ascultă și tăvălesc pe cine zicem”.

Alina Gorghiu joacă rolul Elenei Udrea din regimul Băsescu, dar vrea la Justiție, nu la Dezvoltare și totul se face doar cu argumentele și cu încropeala care funcționa în nebunia de la Cotroceni pe vremea fostului președinte. Și funcționează și acum. Iar bietul Cîțu care încearcă să se dea vesel, deștept și ironic nu-i decît un Emil Boc mai bîlbîit, mai lemn în materie de declarații și de Drept, dar mult mai sărac și mai înfometat.

Toată circoteca asta are un scop destul de simplu. Iohannis și PNL au decis preluarea unor afaceri de sub controlul obraznicilor de la USR-PLUS și blocarea libertății procurorilor care i-ar putea chema la dat cu subsemnatul.
Constituția și populația României nu contează pînă cînd mecanismul acesta diabolic de putere nu își atinge scopul.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro