Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „De ce nu se voteză Moțiunea de cenzură și de ce o scaldă Marcel Ciolacu?”

Cu o prefăcătorie de călugăr iezuit, cu gura lui roșie de păcătos hulpav, Marcel Ciolacu tot zice verzi și uscate și o tot scaldă cu Moțiunea de cenzură. Ba că o votează, ba că așteaptă decizia CCR ca nu cumva să ne trezim cu doi premieri (argument de logică bună la sfeclă și hrean). Ba că pregătește Moțiunea de cenzură a PSD care nu are decît trei roți din patru și un crac din trei-patru picioare. Cît se screme el să convingă bietul electorat PSD, strîns rău de guvernarea imbecilă și de situația economică, tot nu izbutește. Poporul îi înjură pe Cîțu și pe prepeleacul de care stă agățat, adică pe Klaus Iohannis, și vrea căderea guvernului. Punct. Toate explicațiile și fandoselile abia că enervează și mai tare.
Eu zic că oamenii își dau seama și că se vede de departe că iezuitul de Marcel Ciolacu vrea să-i ajute pe liberali. Adică pe Cîțu și implicit pe Klaus Iohannis. Singurul lucru pe care îl mai face este să bată televiziunile și să se tot strige:
-Ce să-mi dea mie Cîțu și Iohannis?
Ei bine, au ce să-i dea și au ce să-i facă. De curiozitate, am bătut pe Google „Marcel Ciolacu-revoluționar -Brăila”. Și ce-am aflat? Reproduc un calup dintr-un articol publicat în ziarul Bursa, nu în organele PNL-USR-PLUS sau scrise de culegătorii de scame și idei geniale de la Klaus Iohannis. Ziarul Bursa este condus de Make Goldstein și este departe de politică și de jocuri de doi lei.

”DNA a deshis un dosar penal privind modul în care şeful PSD, Marcel Ciolacu, şi înca alţi 11 indivizi au primit titlul de «Luptător cu rol determinant în Revoluţia Română». Ciolacu a primit certificatul de «luptator» la începutul anului 2019, relatează Aktual24.
Cauza a fost disjunsa dintr-un dosar care a fost deschis în urma unei plângeri adresată DNA de către revoluționarul Marian Morosanu Tivilic privind acordarea de titluri de „luptator” de către Secretariatul de stat pentru revoluționari.

Într-o adresă a DNA din 20 octombrie, în care Moroșanu este anunțat că plângerea sa a fost clasată, procurorii DNA menționează însă că a fost constituit un nou dosar penal, prin disjungerea cauzei, în ceea ce privește modul în care șeful PSD a obtinut titlul de „luptător”.
Ordonanța este semnată de Mihai Prună, procuror șef adjunct secție în cadrul DNA.
În decembrie 2019, Marius Mioc, revoluționar autentic din Timișoara, a atras atenția asupra modului extrem de dubios în care Marcel Ciolacu a devenit „luptător în Revoluție cu rol determinant”.
Marius Mioc a descoperit că Ciolacu a obținut acest titlu în condițiile în care numele șefului PSD nu apare pe lista celor care au solicitat, până la data limită de 12 mai 2015, acordarea titlului. Mai mult, doi dintre membrii comisiei care a hotărât ca Ciolacu să devină „luptător în revoluție cu rol determinant” s-au împotrivit, susținând că „nu sunt îndeplinite condițiile”. Ciolacu avea 22 de ani în 1989 și susține că a început activitățile „revoluționare” la Buzău încă din 14 decembrie 1989, cu doua zile înainte ca timișorenii să iasă în stradă, mai arată sursa citată”.

Am înțeles și pot să încerc un răspuns la întrebarea rostită cu insistență de Marcel Ciolacu pe la televiziunile de casă ale PSD-ului.
-O condamnare de doi-trei ani cu executare sau cu suspendare, exact cum i-au dat lui Liviu Dragnea. Numai că în acest caz chiar ar avea temeiuri să încerce o asemenea sentință.
Evident, nu-i doresc un asemenea lucru, dar el este posibil. Și dosarul aflat la procurorul Mihai Prună, fratele fostei ministrese a Justiției (adusă de Cioloș în disperare din secretară de la Bruxelles), ar putea fi băgat în viteză. Cel puțin acest dosar penal ar putea fi explicația comportamentului scăldat și iezuit al președintelui PSD.

Dacă socotim că la această frică se adaugă și gîndirea stearpă și ideile consultantului pentru tractoriști și comercianți de lemn fasonat, adică a lui Vasile Dîncu, personajul care se află la originea pasivității PSD cu marea lui șmecherie (conform căreia guvernarea catastrofală a lui Cîțu și prestația lamentabilă a președintelui lucrează pentru PSD), atunci e clar. Moțiunea nu va trece, Cîțu și PNL-USR-PLUS și UDMR (harnic la demolări!) vor face economia României praf și pulbere pînă la alegeri. Iar PSD-ul adormit și populat de impostori și incompetenți va cîștiga alegerile din 2024!

Vă dați seama ce catastrofă ar urma după o altă catastrofă? O altă guvernare de proști și flămînzi, cu Marcel Ciolacu, Stănescu, Dîncu, Gabriela Firea și Mihai Tudose, plus Manda, Olguța și încă vreo cîțiva. La ce ne folosește?
Ce ne așteaptă? Pentru cîți ani speranțele noastre se vor duce dracului pentru a nu știu cîta oară?
Acum înțelegeți de ce nu se voteză Moțiunea de cenzură și de ce o scaldă Marcel Ciolacu?

Autor: Cornel Nistorescu