Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Ciufulitul premier Cîțu s-a ridicat din bălării și a început să urle”

Ciufulitul premier Cîțu s-a ridicat din bălării și a început să urle:
-În PNL este dictatură!
Să te ferească Dumnezeu de milogul ridicat din morți! Dă cu barda ca regele care simte că pierde regatul.

Cîțu, cel mai grăitor produs al decăderii și dictaturii din PNL, se ridică împotriva dictaturii tocmai cînd să beneficieze de ea. Din ordinul de om păcălit al lui Klaus Iohannis a ajuns premier și tot din ordinul Navetistului s-a trezit urmat de toată floarea liberală tremurîd cu chiloții pe ea.
Să ne lămurim! Florin Vasilică Cîțu a fost adus de pe drumuri în PNL de tovarășul său de afaceri îndoielnice Lucian Isar și a fost servit președintelui Iohannis de vedeta iubirilor liberale. Nu pentru opera sa, nu pentru performanțe, nu pentru idei. Nu pentru limbaj sau pentru urmele de gîndire economică a ajuns Cîțu premierul României. Nu ieșea nici primar la Voineșița. Și acolo s-ar fi găsit un bătrîn sau o babă care să zică:
Uuîrîtul ăsta bîlbîit ne bagă în groapă!
Meritele sale în momentul desemnării ca premier erau egale cu ale lui nea Gheorghe din Valea Tristă. Dacă nu era zîmbetul tainic al Alinei Gorghiu, n-ar fi ajuns niciodată nici măcar ministru al Finanțelor. Iar la Finanțe, îi era necesar doar lui Lucian Isar, nu bugetului sau redresării economice a țării. Premier l-a instalat Klaus Iohannis cu un partid liberal îngenunchiat, care nu mai găsea nici capre de trimis la pășune și nici la abator sau la emisiuni televizate.

Ce-i această alegere de tip numire, pe cale de a deveni forțată? Ce-i desemnarea asta pe bandă rulantă în posturi cheie? Să nu ne facem că plouă. Și Orban a numit tot soiul de matracuci cu valoare zero în tot felul de posturi cheie. Chiar și atunci cînd era premier. Tot asta face și Cîțu. La fel,și Iohannis. De la el la vale, oamenii sunt aleși după susurul în ureche. Nu-i un soi de atitudine dictatorială? O asemenea decizie a făcut dintr-o caricatură politico-financiară un premier bîlbîit. După ce s-a trezit din propriile amețeli, a început să se umfle în pene, învîrtind aceleași două sute de cuvinte cu care nu trece de patru-cinci idei.

Dacă nu mă înșel, invocarea dictaturii din PNL a fost făcută la alegerile de la PNL Sector 2, unde Monica Anisie a fost și vrea să fie un soi președinte mititel, mai de cartier. Monica Anisie are valoare de politician așa cum o gălușcă ar putea fi considerată rachetă cosmică. Este o catastrofă a catastrofelor trimisă la Ministerul Învățămîntului ca o pedeapsă pentru elevii care fac gălăgie și fumeaază la veceu. Nici coreenii comuniști n-au pus la Educație o ființa mai ștearsă și mai nepotrivită pentru educarea celor tineri! Pe cine a trădat Monica Anisie? Pe Orban sau pe Cîțu? Sau pe amîndoi, plus gramatica limbii române, plus bunul simț și sindicatul profesorilor. A compromis o profesie nobilă și a făcut de rîs un scaun de ministru. Proști am fost că n-am ieșit în stradă să îi agățăm tigăi și crătiți de ușa ministerului și să o alungăm de la Educație! Pe deasupra, i-am dat leafă de ministru și-i plătim și acum una de parlamentar. Din cîte știu, umbrele nu se plătesc decît în dansurile chinezești, nu în politică. Necum, în aceste ciripeli rușinoase pentru istoria guvernelor românești.

Neajunsurile din şcoli, „rezolvate” virtual

Din păcate, o așa rușine la Educație trebuie pusă în cîrca lui Ludovic Orban și a lui Klaus Iohannis care dormea cînd i-au citit lista cu membrii Guvernului. Poate că de-aia și merita trădat. Din rațiuni de umplutură, ei au potcovit tînăra generație cu o ministresă mai fără contur ca o pată lăsată de o broscuță strivită pe asfalt.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Vreau sa stiu despre Florin Catu doar un lucru : CE FUMEAZA OMU’ nu de alta dar…vreau si eu ?! Sa lauzi traiul bun al romanilor si cresterea economica din Romania , in conditiile in care contrariul este dovedit si fara ajutorul lui Hubble , insemneaza ceva mai tare decat simpla ” iarba ” deci…