Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Cîțu, mic și bolborosit, călcat în picioare de colegi și amenințat de președinte, se pregătește de o dispariție politică”

Mă roade un gînd. Ce va face Marcel Ciolacu și PSD-ul în situația dată? Confirmă toate zvonurile care foșgăie pe scena politică privitoare la o susținere a guvernului minoritar liberal sau nu?
Nu suport profețiile, drept pentru care nu am decît să aștept. Nu pot să scriu nici despre premierul Nicolae Ciucă! Se face preș în fața bandei politice a liberalilor tineri și flămînzi sau se apucă de făcut ordine? Pînă nu face o propunere de guvern nu am cum să îmi dau seama care sunt planurile sale. Nu-mi rămîne decît să aștept pînă vor comunica o listă de miniștri. Dictată de Iohannis sau de bunul simț și de nevoia unei echipe concentrată pe scoaterea țării din situația dificilă. În nici un caz echipa guvernamentală a lui Ciucă nu poate fi făcută după mintea lui Vasilică Cîțu.

Mîine-poimîne, vom afla ce fel de jocuri face Marcel Ciolacu, și Vasile Dîncu, Gabriela Firea și Paul Stănescu. Abia atunci putem discuta despre PSD și deciziile sale. Se arde sau nu se arde? La fel, despre oamenii cu care Iohannis și Ciucă vor să scoată republica din șanț.
Un singur lucru se conturează cu un grad mai mare de certitudine. Jegăritul fost premier și instalat cu opinteli președinte al PNL a simțit nevoia să se arate publicului. Cu geacă de bulevardier sau de motociclist, cu șepcălie de turist american și cu limbaj de om cu prune în gură, ciufulitul și neconvingătorul nostru fost premier s-a grăbit să-și justifice eșecul și să ne spună el cu gurița lui cum va sta pe margine și nu va mai conta în bătălia politică. Din răspunsul său este clar că nu va intra în guvern. Adică nu este nici un strop de variantă pentru ca el să ocupe un post cu greutate. Nu va fi ministru și nu va fi nici vicepremier.
În cabinetul Ciucă-Iohannis nu mai are ce căuta!

„Nu. În acest cabinet în niciun caz. Avem atât de multă treabă la partid… Deja, astăzi e cam o lună de când am terminat Congresul PNL. E mult de muncă la partid, deci nu se pune în discuţie”.

Din declarația lui am înțeles că se pregătește de planul doi-trei sau de plecare.
”E mult de muncă la partid!” a zis Cîțu, scuzîndu-se parcă de progresiva sa dispariție din scenă și din fruntea PNL.

În stilu-i caracteristic, Cîțu, mic și bolborosit, călcat în picioare de colegi și amenințat de președinte, se pregătește de o dispariție politică. Ca și în cazul acuzelor enervante ale lui Klaus Iohannis, Cîțu și-a asumat orbește campania PSD, contribuind și el la dihonia din rîndul populației.
Ce-i i-a fost permis lui Klaus Iohannis nu-i este însă îngăduit cățelului.

”Congresul din 2021 a fost despre lupta mea cu PSD. Faptul că PSD m-a dat jos pe mine, împreună cu USR, este clar că aici nu există compatibilitate”, a cîțîit Cîțu.

Colaborarea cu PSD începe să iasă la suprafață. Se poate orice, numai întoarcerea lui Vasilică Cîțu, nu. Într-o perioadă scurtă el a devenit cel mai urît personaj politic din România.
Cine se însoțește cu el riscă să să se scufunde împreună!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu