Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Cîțu devine transparent. Este gol”

Trăim zile de un penibil cumplit. Și multă lume din media și din politică se face că nu vede. Ai zice că nu se prinde că premierul este nul și că pericolul unui PNRR încropit și caricatural va trece neobservat. Eu zic că, în ciuda petardelor, se va vedea.  Și ne vom prinde. Poate prea tîrziu. Dosarul nou deschis Elenei Udrea, fotografia de adolescent fălcos și încruntat a președintelui și dezvăluirile lui Lucian Duță despre implicarea SRI-ului și a ambasadei SUA în afacerile cu medicamente par a acoperi penibilul și goliciunea campaniei lui Florin Vasilică Cîțu. Și desecretizarea PNRR. Ion Cristoiu l-a urmărit pe bolmojitul și caricaturalul nostru premier în prezentarea programului său politic. Am găsit pe Cristoiublog programul ”detaliat” al premierului Cîțu, prezentat într-o simulare de interviu la Digi 24. Eu nu accesez acest organ media, drept pentru care folosesc sursa Cristoiu. Cîțu devine transparent. Este gol. Ce gîndește el nu-i nici program politic, nici viziune, nici măcar program de muncă. Este un rumeguș mental alcătuit din sunete, litere și silabe, un fel de ”forjare” a gîndirii sale chinuite.

Florin Cîţu: Ba da. Partidul Național Liberal este cel mai longeviv partid în România, iar liberalismul a fost ceea ce a salvat România anul trecut din criză. Am spus și ieri, o spun și acum, România a ieșit cu fruntea sus din pandemie tocmai pentru că a aplicat principii liberale. Dar eu cred că e nevoie să forțăm puțin lucrurile, să forjăm, să avem această reformă sau liberalismul trebuie, așa cum îl văd și eu, trebuie aplicat ca să ne asigurăm de această de opt ani de zile de guvernare……(….) Partidul Național Liberal este partidul care conduce această coaliție de guvernare astăzi. Eu cred că poate mai mult, cred că Partidul Național Liberal are resurse, și are resurse umane în primul rînd, oameni care doresc reformă, oameni care nu vor să mai facă compromisuri, oameni care vor să… și așa cum am spus și spun mereu, oameni care să fie mîndri în fiecare moment că sunt membri al Partidului Național Liberal, ca să nu existe niciun moment în care să nu fie mîndri de faptul că sunt membri ai Partidului Național Liberal.”

Dacă pasajele selectate nu sunt corecte, vă rog să-i reproșați lui Ion Cristoiu. Dar și toate celelalte declarații ale Cîțului sunt la fel. Frazele selectate de Cristoiu îl reprezintă perfect pe premier. Ne arată aceeași platitudine de gîndire, aceeași minte săracă în idei. Florin Cîțu nu vrea nimic. Nu are vise, nu are speranțe, nu are dorințe decît cele comune, demne de un interviu acordat de baba Rada. Ce i-o fi lăsat cu gura căscată pe cei mobilizați să-l susțină?

”PNL poate mai mult!” Genial de banal. Poate pe Dracu! Poate un Rareș Bogdan și o Raluca Rurcan, o Alina Gorghiu-Isar și un Bode, un Blaga și un Boc. Dar din toți nu poți scoate o teză originală de doctorat. Asta este ”elita” politică a României în 2020-2021. O adunătură de caricaturi, profitori și impostori și nimic mai mult.

Ce declară Cîțu este gunoi politic de om beat. Dacă în douăzeci de rînduri nu poți spune nimic interesant, care să te diferențieze, ce valoare poți aduce într-un mandat și ce poți face pentru țara ta într-o guvernare?

Acum înțeleg de ce Cîțu a ținut PNRR-ul ascuns! Nu putea să-l țină minte. Și nu putea să-l explice. O adunătură (listare) de acțiuni, investiții, finanțări, descrise ca într-un extemporal dat lui Bulă, nu este nici plan de redresare, nici proiect de țară, nici viziune de premier. Este o înșiruire ”ghinită” de unul dintre politicienii obraznici ai USR-ului, plasat într-o poziție guvernamentală hotărîtoare pentru dezvoltarea României și pentru cheltuirea fondurilor din basmul comic numit PNRR.

Ieri, cînd, în sfîrșit, a venit ziua promisă ca mintea penereristă a lui Cîțu să ne explice pe îndelete PNRR-ul, caricatura de la USR-PLUS ne-a trimis la ministerul care a propus contractele atribuite (?) fără licitație lui Gabriel Comănescu de la GSP Power.
Ce mare brînză că un pedelist de afaceri va primi un 485 de milioane de euro, pare să fi spus Ghinea! Este cineva mai priceput decît acesta?
Asta nu-i guvern de redresat țara! Este o adunătură strînsă pentru cheltuirea unor bani de la Uniunea Europeană sau strînși de prin credite. Știți de ce este o adunătură? Pentru că este condusă de un dovleac păros în care n-a pitit nimeni nici o strategie. Și nici o sămînță de proiect deștept pentru țară nu încolțește acolo!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu