Analize și opinii

Cornel Nistorescu: „Cine sunt pe ducă? Daraban și Ciucă”

Aventura de doctor pîrlit a generalului Nicolae Ciucă tinde să devină din ce în ce mai groasă. Nu este vorba numai despre un furt intelectual, ci și despre o campanie de amuțire a presei și de prostire a populației. Mai mult, nenorocita de aspirație intelectuală și științifică agită lumea. Dar nu în favoarea adevărului, a dreptății și a normelor morale! Încep să se ridice culegătorii de scame, agenții de influență, nemernicii și ticăloșii care vor să-l salveze pe general, încercînd să ne prostească în față cu un discurs demn de Bulă:

-Furtul intelectual nu-i așa de grav, zic ei. În plus, este vechi, din 2003. Acum, importantă este criza energetică!

Un plagiat stupid, vizibil la orice pe două coloane, în loc să se rezolve simplu cu un verdict și cu ce o mai fi (adică prin demisie!) este transformat într-o campanie de răsturnare a evidenței și de măsluit discuția publică. Adică, de prostit lumea.

În apărarea unui furt intelectual de care nu au fost iertați nici miniștri și nici șefi de guverne din alte țări (mult mai culți și cu niște contribuții notabile) au sărit „bravii intelectuali ai țării”. Adică nulitățile agresive ale României. Cea mai spectaculoasă apărare aparține unui om care vorbește la fel de greu ca și generalul Ciucă. Finanțator de televiziuni în schimbul unor apariții de complezență, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a ținut să contribuie la îndepărtarea penibilului abia ieșit la iveală. Abia s-a declanșat discuția despre plagiatul premierului și „intelectualul” Mihai Daraban a pus Camera de Comerț și Industrie a României într-o poziție de impostură morală și intelectuală. Așa cum și este președintele ei, iar nu instituția pe care o conduce.

București, 19 ianuarie 2022: Față de acuzațiile de plagiat aduse primului-ministru Nicolae Ciucă, Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) face următoarele precizări:

Constatăm, nu cu surprindere, că în această perioadă de profunde încercări, când coerența și stabilitatea ar trebui să fie cuvintele de ordine, sădirea discordiei, scandalul și stigmatizarea sunt profesiuni de credință pentru unii.

Chiar dacă nu facem politică, considerăm, și știm că și mediul de afaceri și antreprenorii pe care îi reprezentăm simt la fel, că, la timpurile grele pe care le traversăm, România are nevoie de stabilitate politică și guvernanță, dacă vrem să avem parte de redresare și reconstrucție economică.

Dacă vrem stabilitate și predictibilitate, atunci să-l judecăm pe premierul Ciucă pe baza acțiunilor și rezultatelor din postura de șef al Guvernului și nu pentru ce a făcut sau nu acum 19 ani.

Știm și o spunem răspicat că românii s-au săturat de dezvăluiri și detractori, și că tot ce aceștia așteaptă este o guvernare care să-și facă treaba și să fie lăsată să și-o facă.Ne-am săturat de atacuri și scandaluri sterile, de instabilitate și destabilizatori. Cu ce și cui ajută un nou scandal (de plagiat) acum când presiunile zilei de azi ne fac să nu știm ce va fi mâine – vrem cu toții ca Statul să facă și să dreagă, însă, în continuu, îi tragem frâna de mână. Am stat destul pe loc, blocați în propria neputință și ipocrizie, vrem să mergem înainte. Cu scandaluri nu mergem. Camera de Comerț și Industrie a României merge înainte cu Nicolae Ciucă, primul-ministru al Guvernului României!”

Dincolo de grotescul limbajului, demn de anii proletcultismului, mesajul exprimă fidel gîndirea lui Mihai Daraban. Iar fălcile sale exprimă aceeași bogăție de idei cu a premierului. Cei doi rotofei au dobîndit experiență științifică pe cîmpul de luptă și în sala de mese. Mihai Daraban își imaginează deja că postul său de președinte al CCIR și kilogramele în plus cîștigate în ultimii ani i-au adăugat cultură, competențe și expertiză și că toate închipuirile sale îl califică să fie un arbitru moral, un judecător, un analist politic și un referent pe orice cauză.

Prin ieșirea sa, Mihai Daraban trădează condiția de reprezentare a CCIR și o folosește la urnirea unei afaceri de mari proporții, la care președintele Camerei trudește de ceva vreme. Este de mirare cum de n-a apărat și plagiatele lui Victor Viorel Ponta și ale Laurei Codruța Koveși și cum de n-a dus CCIR și în postura penibilă de a acorda un premiu pentru opera completă lui Gabriel Oprea și pentru „uriașa” sa prestație academică. La urma urmei, prof. univ. dr. Gabriel Oprea a făcut și o „academie”.

Comunicatul de sprijin al CCIR îl cocoață pe Mihai Daraban instantaneu pe un loc de frunte în istoria penibilului românesc. Îl depășește spectaculos chiar și pe „doctorul” Nicolae Ciucă!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …indivizii astia, cîții, orbanii, rujuleții, ciolacii, darabanii, ma_ciucii, ciolacii chiar se cred ”salvatorii patriei”… in mintea lor creata, lipsita de ORICE valori sociale si umane, ei isi inchipuie ca DOAR ei, NUMAI ei ne pot ”salva”, ne pot conduce, ne pot ”scoate” din marasm… pentru EI, a fi excroc, mincinos, farseur nu are importanta in fata ”destinului” national, a salvgardarii unei tari din salbatica criza economico-sociala, criza pe care EXACT EI au provocat-o… iar NOI ii platim mai mult decit de generos pe TOTI… au, majoritatea dintre ei, retributii si drepturi conexe mai mari decit omologii lor din, sa spunem, Uniunea Europeana… ati auzit cit cistiga ala de este in concediu in Republica Dominicana, de la ANRE? ori ”guru” de la BNR? cel de NECLINTIT? romanului meu nu-i place sa ”bintuie” pe net, sa vada cu ochisorii lui cite institutii de stat exista in Romania, ce structura au, ce organigrame, ce atributii… sint SUTE… TOATE PLATITE DE TINE, ROMANULE! mii si mii de functionari, cu alte mii de consilieri angajati care, in buna masura, fac exact NIMIC… un nimic PLATIT din munca ta, romanule… umflatu’ agramat de la CCIR, cel care ar trebui sa ”invirta” pe degete tot ce misca in lumea intreprinzatorilor romani si straini, isi arata deschis partizanatul desi treaba lui este cu totu’ alta, nu apararea unui excroc, minimalizindu-i fapta si punind pe primul plan ”sarcina” lui de a ”salva” Romania… imbuibatu’ crede ca gusa are neuroni si diametrul burtii reprezinta IQ-ul… tu, romanule, esti condus de peste 32 de ani de astia… si cred ca meriti asta… pentru ca asa AI VRUT si, din cite vad, asa VREI… plingi pe la antene sau romania tv si iesi cu printuri prin piete, pe strazi sau in fata celui care te concediaza… si vrei sa pleci si tu… ca altfel iti ia banca si casa si masina si tot… asta e solutia? da’, in loc sa pleci tu, nu ar fi mai bine sa-i faci pe EI sa plece? TOTI? iar tu, romanule, nu ar fi mai bine sa gindesti cu ceea ce ti-a dat ”sfinta” evolutie? dar, evident, ca visez din nou… TU, romanule, NU TE SCHIMBI VECI… iti place ce se intimpla… de n-ai suferi, cum te-ai mai plinge? cum te-ai mai aoli? ce rost ar mai avea lamentarile tale pe FB? pe cine ai inj_ura ori blestema? cu cine ai mai face bancuri…