Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Bilețelul meu pentru Ursula von der Leyen

Distins oaspete european, respectuos vă invit să nu confundați multiplele semne de primire călduroasă, politețe și prietenie cu admirația, cu sprijinul pentru măsurile europene și cu o susținere pentru viitorul carierei dumneavoastră.

Aparatul de la București are o experiență istorică în materie de primiri fastuoase, aproape nord-coreene, cu populație scoasă pe străzi. Este performant și adormitor în materie de copleșit oaspeți. Nici nu vă puteți imagina de ce este în stare!! Vă rog să nu confundați promisiunile premierului Marcel Ciolacu cu performanțe economice și sociale ale guvernului PSD-PNL și nici articolele laudative din presa plătită cu publicitate cu o admirație sinceră pentru felul în care Comisia Europeană a acționat în perioada pandemiei sau a modului în care Dumneavoastră ați negociat achiziția vaccinurilor anti-covid.

Cu atît mai mult, în legătură cu felul în care ați coordonat măsurile sau lipsa lor în cazul agricultorilor și al cerealelor ucrainene tranzitate prin țara noastră și prin Polonia.

Vă rog, nu vă amăgiți cu entuziasmul gazdelor acestui congres PPE de a vă propune pentru un nou mandat în fruntea Comisiei Europene. El ascunde doar tranzacția politică a cîtorva persoane cu putere de decizie de a proteza dezastrul de percepție în care se află președintele Klaus Iohannis după o prestație ineficientă, păguboasă pentru noi și pentru viitorul proiectului european. În fapt, promovarea sa insistentă pentru poziții importante în instituții europene ascunde un șir de eșecuri și o susținere prăbușită în rîndul cetățenilor români undeva sub 10%.

Doamnă Ursula von der Leyen, vă rog să nu confundați politețea noastră de țară gazdă și duplicitatea „popularilor” noștri cu o susținere entuziastă a Dumneavoastră și a președintelui Klaus Iohannis pentru viitoare dregătorii europene.

ADVERTISING

Țara noastră nu are energia și vocația depanării și relansării de rachete politice.

Cu cele mai bune gînduri.

Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro