Analize și opinii

Cornel Nistorescu: Bilanțul Ciucă–o tentativă de prostire publică

Ce l-o fi apucat pe generalul în rezervă Nicolae Ciucă să anunțe un bilanț după șapte luni? Se teme că pică? Avea nevoie de un pretext ca să înșiruie niște performanțe? Sau s-o fi rățoit nevasta că stă la guvern și nu face nimic? Nu i-a cerut nimeni socoteală, mai ales că președintele Klaus Iohannis a spus nu demult despre guvern că este ”cel mai stabil, solid și performant Guvern din ultimii destul de mulți ani”. Ce mai putea adăuga generalul?

Ce ar fi dorit să mai adauge? Că este mai sus decît iluzia președintelui? Că se pregătește să predea cîrma guvernului înțeleptului de Ciolacu? Și ce mamă mamă de economie și de bilanț financiar îi lasă? Nu înțeleg! Și cu evaluarea miniștrilor la 7 luni, ce-i?

O evaluare zilnică există doar în înjurăturile spurcate ale populației. Voia să corecteze faptul că nu i-a evaluat la șase luni? La ce ne folosea? Oricum ne-ar fi zis tot ce îi recomanda Iohannis. Nicolae Ciucă nu are păreri personale nici măcar în materie de mers acasă. Îl duce SPP-ul pe unde vrea, ca nu cumva să-l ochească dușmanul!

Evaluarea la 7 luni este ca și sărbătorirea Crăciunului în septembrie, un fel de făcătură aniversară, de inventar de obligații publice neterminate, un banc, o formă de amatorism politic și chiar o formă de prosteală publică. A fost organizată fără nici o organizare ca să ne spună că neputinciosul acesta de guvern a stors din taxe și din împrumuturi trîmbițatul program intitulat „Sprijin pentru România, programul în valoare de 17,3 miliarde de lei”. Și că țara nu a fost niciodată mai apărată, că România a fost gazdă bună pentru 1,4 milioane de ucraineni. „Ciucă al nostru” zice, fără să-și dea seama ce minciună gogonată aruncă în piață, că guvernul lui „a introdus măsuri de compensare și stabilizare a prețului la energie electrică și gaze naturale”.

Bravo, neică, prețurile cocoșează de mari ce sunt și din cauza „măsurilor de compensare și stabilizare” cu care vă strîngeți bani la buget. Cică, au crescut pensiile și salariile, zice el, privind nivelul de trai prin lentila ochelarilor săi liberali. Studenții vor fi încurajați, tichetele de masă sunt mai valoroase, toate ne-au crescut cu coarne cu tot.

Asta e! Ciucă ne transformă în ciuca fericirii și ne pune coarne ca să nu fie luat cu măciuca!

Bilanțul generalului este o vopsitorie de ocazie, inventată de dragul bilanțului. Bine că nu ni se raportează și niște performanțe cosmice. Adică o reușită de genul că „în baza eforturilor generalului și a destoinicilor săi miniștri, ferm hotărîți să îndepinească indicațiile președintelui Klaus Iohannis (primite de la Bruxelles și de la Washington), România a rămas tot pe paralela 45”.

Traiască stabilitatea la Paralela 45, singura care ne-a rămas neatinsă!

Cît privește rezultatele miniștrilor, acestea sunt și mai și. Adică unele nu se văd încă! Dar cînd vor ieși la iveală, vom rămîne cu gura căscată!

”Am monitorizat cu atenție și m-am bucurat să constat ca fiecare membru al Cabinetului a abordat cu multă seriozitate angajamentul de îndeplinire a țintelor, jaloanelor și reformelor din PNRR, ceea ce ne oferă șansa accesării acestui mecanism de finanțare european”. (Nicolae Ciucă)

După un așa bilanț strălucit și o așa echipă performantă (în ciuda faptului că poporul o vede împiedicată!) nu mai rămîne decît să așteptăm declarația președintelui Klaus Iohannis care să ne spună că trăim vremuri grele, dar avem noroc cu așa guvern solid alcătuit din caricaturi pe post de miniștri. Și ar fi bine să nu ne mai plîngem, să ne ținem gura că așa performanțe ca România noastră n-are nimeni!

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: cotidianul.ro

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu