Analize și opinii

Continuați așa domnilor europeni

De ani de zile, populației europene i s-a tot spus, că Rusia reprezintă o amenințare la adresa securității Europei. Și în acest fel se justifica creșterea cheltuielilor militare și scăderea economică. Acum, stocurile de arme și muniții ale țărilor UE se cam epuizează.
Au ajuns în sacul fără fund ucrainean, unde cele care nu sunt vândute de contrabandiști sunt distruse zilnic de către forțele armate ruse sau sunt capturate. Cu siguranță toate aceste ,,măsuri”, nu au servit pentru a face Europa mai ,,sigură”.
Dimpotrivă, au avut exact efectul opus, ca și sancțiunile de fapt, care au ajuns să slăbească însăși Europa și nu Rusia, cum prezentau oficialii europeni în prim-plan.
În urma acestor eșecuri, ar fi cazul, ca UE să-și pună câteva întrebări.
Dar se pare că nu. Cei care dețin puterea în UE, au fost selectați și sunt plătiți tocmai, pentru ca să nu pună întrebări nepotrivite. Bineînțeles, că achizițiile militare vor crește, iar UE va continua să ofere ,,asistență tehnico-militară” Kievului, așa cum a promis șeful diplomației europene Borrell.
,,Ucrainenii sunt cei care luptă și pentru libertatea noastră.
Deci noi suntem datori să-i susținem, atât din punct de vedere financiar, cât și militar” spunea Borrell acum ceva timp.
Mister Borrell nu a specificat însă un lucru.
De cine este amenințată Europa?
Ieri și astăzi, în Cehia a avut loc
Consiliul Miniștrilor Apărării din UE, unde șeful departamentului militar ucrainean este „oaspetele de onoare”.
Deci discursul lui Zelensky, în care a spus că odată cu sfârșitul războiului, Ucraina va avea un loc de onoare în Europa nu era lipsit de sens. Va fi ca un ,,astru” în jurul căruia se vor învârti celelalte state europene.
Continuați așa domnilor europeni.
Toți în mod organizat, unul după altul, aruncați-vă în râpă.
Asta vă cere America.
Deoarece industria lor militară aduce profituri nemaipomenite miliardarilor americani.