Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Știți, există o agenție americană, NSA. Care este ochiul și timpanul hegemonului.”

Știți, există o agenție americană, NSA. Care este ochiul și timpanul hegemonului. Este o alcătuire monstruoasă, ieșită din mintea unor demenți, obsedați de dominație. În momentul de față cred că ”suge” cel mai mult din bugetul SUA destinat apărării și serviciilor de informații. Este și cel mai mare consumator de energie din lume. Fermele lui de servere degajă și cea mai multă căldură pe care o poate degaja vreo altă industrie din lume.
Aveți în fotografie una dintre fermele de servere, din Utah, care, ce să vezi, e vecină cu ferma de servere a FB, precum și Cartierul General al Agenției și așa numită ”prismă”.
Tot ce înseamnă ”semnal” trece prin aceste ferme, și se spune că protocolul de criptare pe rețelele de internet a fost spart. Delirul a început după 11 septembrie 2001. Ca să nu se mai repete pocinogul, spionează pe toată lumea. Dacă ai o jucărie din aia cu care vorbești cu puștiul la pescuit, și aia e urmărită. Nu mai vorbesc de telefoane, tablete, etc. Problema este că datele se strâng, dar, cu toată inteligența artificială, nu pot fi analizate. În 2001 doar 5% din ce aveau strâns de la înființare era analizat. Nimeni nu poate spune dacă lucrurile s-au schimbat.
NSA se concentrează acum pe Ucraina. De asta ucrainenii se pot opune cu relativ succes rușilor. Americanii caută și aleg țintele rusești. Fără asta erau de mult la pământ. Un astfel de monstru nu-și permite nimeni în lume! Iar el este, cum tot spun, instrumentul perfect de dominare a lumii. Nimeni nu mai poate ascunde nimic! Așa au frăgezit-o americanii pe Merkel, așa îi frăgezesc pe toți. Nu te poți apăra decât dacă renunți la civilizația digitală. Și folosești porumbei voiajori. Chiar nu glumesc.
Până la urmă asta se va termina foarte rău. Pentru că, așa cum spuneam, datele alea trebuie validate și apoi analizate. Și prelucrarea automată e doar o parte a misiunii NSA. Ținând cont de volumul uriaș de date, țintele rămân tot liderii politici și militari, și cam atât…