Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Se dorește cu orice preț capul lui Lukașenko.”

Se dorește cu orice preț capul lui Lukașenko. În plus, senilul ăla de la Washington crede în continuare că poate pune presiune pe Rusia, în perspectiva summitului de luna viitoare, dacă va avea loc.
Așa apare incidentul cu un puștulache, cică mare dizident, care se plimba cu aeroplanul de la Atena la Vilnius. Ajuns deasupra Belarusului, se anunță că avionul are o bombă la bord. Conform procedurilor, Belarusul ridică un avion, care asistă cursa de linie până la aterizare. Acolo, la Minsk, se face controlul avionul și al pasagerilor, și marele dizident, cu canal de știri pe Telegram, e săltat.
Nimeni nu spune că avionul a fost forțat de aviația din Belarus să aterizeze. Nimeni nu spune cine a declarat alerta cu bombă. Nimeni nu spune de ce ar fi făcut Lukașenko așa ceva, ce ar fi avut de câștigat.
Rămâne doar actul, repet, extrem de bizar, și fără nicio miză, care demonstrează că Lukașenko trebuie belit de virtuoasa Uniune Europeană, pentru că e dictator, iar Putin trebuie și el debarcat, pentru că-l sprijină pe președintele Belarusului. Rămâne de văzut ce securist din Belarus, neapărat de bine, se bucură citind soldul noului său cont din străinătate…

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Lukasenko nu-i altceva decat un dictator dement , care trebuia inlaturat cu multa vreme in urma de la conducerea acestei Belarus . Deocamdata V.V. Putin si Kremlinul evident , al considera folositor , atunci cand acesta isi va schimba parerea sau optiunea/ORIENTAREA pielea lui Lukasenko nu va mai valora nici macar cat o ceapa degerata iar OMON…ma cam indoiesc ca-l vor apara taman impotriva maicii Rusia . Ce s-a petrecut pe aeroportul din Minsk arata cine este d e fapt la butoanele ce conduc politica dictatoriala a lui Lukasenko si anume …FSB , urmasul KGB-ului nemuritor .