Analize și opinii

Constantin Gheorghe: “Să nu ne amăgim! Țara asta este deja amanetată…”

Scurt, că-mi este silă! Chiar dacă ar fi câștigat Dăncilă, tot Iohannis era președinte. Să nu ne amăgim! Țara asta este deja amanetată. Doar că ăia de dețin casa de amanet i-au transmis, scurt și ferm, niște paști și niște dumnezei, odată cu avertismentul de rigoare: ”Vezi ce faci cu averea noastră!” Adică: ”Bine, mă! Ai învins! Vezi-ți de vacanțe, și ai grijă să nu dai foc la acareturi!”



De mâine Orban trebuie să înceapă să guverneze. Iar băieții ăia din multinaționale, care au dus-o excelent cu PSD, i-au transmis deja și lui: ”Bă! Ia nu descoperi tu apa caldă! Mergi pe burtă, că dacă ne belești profiturile cu măsurile lui Cîțu, îți punem pielea pe băț!” Pentru că, dragii moșului, pe lumea asta nu-s doar bănci! Iar unele dintre multinaționale sunt chiar mai puternice și mai influente decât băncile!

Faptul că a luat vreo 60% din voturi nu-i dă voie lui Iohannis să facă ce-i tună! O să afle repede asta, dacă nu ține cont de avertismente! Campania electorală e una, guvernarea, alta. Iar în materie de guvernare Iohannis n-a dovedit nimic, n-a învățat nimic! Norocul lui au fost guvernele PSD și oamenii, cei mai mulți anonimi, care au generat creșterea economică, prin politici publice adecvate. Acum, gata, s-a terminat norocul!

Orban o va da cu oiștea în gard repede. Va fi nevoie de un guvern cu un sprijin mai larg, și ferm. Cine vine lângă liberali? PMP? Păi, ce mi-e PMP, ce mi-e PNL, care se confundă cu PDL?! Și, poate ați uitat, nici băsiștii nu au fost niște genii cât s-au aflat la guvernare! Că dacă erau, parcau acum geniile alea în guvernul Orban!

Cei ai lui Barba+Cioloș sunt alți împiedicați! Care au dar măsura nulității lor în guvernarea Cioloș. Deci de unde vor recruta cadre? Întreb foarte serrios! Pentru că o mână de competențe mai găsești prin PSD, prin ALDE, prin Pro România. Deci, cum face?

N-o bag la final p-aia cu victoria ala Pirus. Dar fix acolo e! Să-l vedem! Pentru că lumea nu va avea răbdare nici cu el, nici cu Orban. Iar distrugerea PSD nu e pe agenda oamenilor, și nici pe aceea a mediului economic. Profit, venituri, investiții, ceva bunăstare, dacă se poate. D-astea lumești!

PS: nu, nu înțeleg care este boala care bântuie printre diasporezi. Poate aflu. Dar acum sigur nu…

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin Gheorghe Facebook