Analize și opinii

Avocatul Dan Chitic: “Poporul a decis: Iohannis Petrov al II-lea a fost înscăunat! Vox Populi, vox Dei.”

A greșit poporul? Nicidecum! Poporul nu greșește niciodată – nici măcar când a ales monștri precum Hitler sau Băsescu! Sau Iohannis.



Și atunci cine e responsabil pentru dezastrul înspre care se avântă inexorabil poporul român?

Pai in primul rând învățământul. Pentru ca a format generații de a rândul care au trecut prin școala memorand și nu înțelegând și gândind. Pentru ca a creat niște mediocri autosuficienti care nu mai au nevoie de argumente. Pentru ca nu mai pot folos argumente pentru a construi un simplu Silogism. Pentru ca nu au putut educa poporul și pentru ca au creat pseudo-elite dintre care cei mai buni… atâta pot. Pentru ca de pe bancile școlilor românești au ieșit un Iohannis și o Dăncilă. Pentru ca învățământul e primul responsabil pentru calitatea execrabila a clasei noastre politice.

Apoi politicienii noștri. Aceste false elite care au lăsat învățământul intr-o stare jalnica, tocmai pentru a putea controla masele și mai prost pregătite decât ei. Pentru ca au inoculat microbul servilismului fata de tot ce e străin și au exacerbat ura și disprețul fata de noi înșine. Pentru ca ne-au lăsat sa ne fie Rușine de noi înșine. Pentru ca au lăsat această țară sa devină o colonie doar lt ca ei sa fie lăsați sa se bucure de privilegii și oportunități de către noii noștri suzerani. Pentru ca au lăsat sa crească demasurat un sistem de servicii “secrete” care lucrează la ordinele și in interesul altora.

Nu in ultimul rând securiștii noștri acoperiți sau nu, din toate serviciile, partidele și instituțiile publice… cei care și-au trădat menirea și țara și s-au pus in interesul dușmăniile noștri. Pentru ca nu au viziune și Pt ca subminează aceasta națiune. Pt ca au acaparat tot: resursele, mințile și inimile celor pe care ar trebui sa ii apere. Pentru ca transforma acesta nație intr-o turma de oi care răspunde la stimuli falși fără sa gândească. Pentru ca îndobitocește cu propaganda lor subversiva populația intr-o asemenea măsura încât nu vor mai avea de unde sa culeagă nici ei minți luminate dar ticăloase.

Dar principalii vinovați… suntem noi înșine, e o vină individuală, nu colectivă. Și e vina fiecăruia dintre noi. Pentru ca ne-am lăsat sa alunecăm atât de jos. Pentru ca nu ne-a pasat ce se întâmplă dincolo de ușa noastră. Pentru ca suntem egoiști și lași și nu ne am opus atunci când trebuia ticăloșilor și ticăloșiei. Pentru ca ne e Rușine de ce suntem și am face orice sa fim ca alții… sa avem o țară ca afară: fără sa înțelegem ca așa vom reuși doar sa fim orice… in afară de noi înșine. Pentru ca am ales o nulitate ticăloasă doar pentru ca e altceva decât noi. Pentru ca nu întegem nimic din Greșelile comise.

Pentru ca nu înțelegem și nu învățam nimic!

Autor: Dan MV Chitic

Sursa: Dan MV Chitic Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu