Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Rușii au câștigat tot la Campionatele Europene de patinaj artistic!”

Vedeți ce înseamnă o miză ca la mama ei? Rușii au câștigat tot la Campionatele Europene de patinaj artistic! Păi, ce, Putin se joacă? Nu făceau asta, Gulag scria pe biletul lor doar dus, la bouvagon, către Siberia!
PS: evident, glumesc! Dar mi-am adus aminte cum vorbea CTP de lagărul care fabrica gimnaste de aur, în comunism, și puțin după. Acum, crede cineva că fără muncă, și fără mâna de fier a antrenorilor, puștoaicele alea, spre pildă, rădeau tot, la 15 ani și puțin mai mult? Până la urmă, e un calcul cinic, și perfect capitalist, în povestea asta: investesc, câștig! Nu, asta e, dispar din circuit!
România nu mai vrea nimic, nu mai are nicio ambiție. Am construit câteva stadioane, și gata! Nicio altă investiție în baza sportului de performanță nu va mai urma. Pleziriști, pe care să-i mulgă ”întreprinzătorii” s-or mai găsi. Dar asta nu produce nimic, ca performanță. Nici măcar la un ipotetic campionat de trotinete-viteză n-am câștiga ceva! Să nu ne amăgim: în materie de sport, România NU mai există. Că vor mai fi ceva performanțe, pe persoană fizică, nu mă îndoiesc. Dar societatea românească nu va avea niciun merit în asta. Pentru că noi nu vrem să spunem nimic, acum, lumii despre noi. Asta e, atât ne duce mintea!