Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Răfuielile din sânul Poliției continuă cu un elan demn de o cauză mai bună.”

Mi-e silă de subiectul ”Onești” așa cum îmi este silă de subiectul ”accidentul din Andronache”. Nu pentru ceea ce s-a întâmplat: cele patru victime merită măcar respectul unor cercetări oneste, și aflarea adevărului, și, evident, reparații din partea statului.
Nu, sila vine din felul în care o presă dementă înțelege să se urce cu picioarele pe cele patru victime, în goana lor după rating. Nu mă întind la scris. Dar nimeni nu le atrage atenția idioților că există o diferență între arma cu țeavă lisă, ”arma cu pompă”, cea care trage cu bile de cauciuc, și arma cu țeavă ghintuită? Tot spun că una dintre victime prezintă urme de la o armă de foc. Moarte fiind la intrarea Poliției în casă, nu aveau cum muri din cauza focului executat de polițiști. Da, pot avea urme de glonț sau de bile de cauciuc. Pușca aia cu pompă este folosită pentru că împrăștie mult bilele, și așa sunt mai multe șanse să-l lovești pe cel din fața ta, în lupta de aproape. Ținând cont că nu au pregătire anti-tero, opțiunea a fost corectă. Doi: armele cu glonț se folosesc în anumite condiții, în spații închise, și reduse ca dimensiuni. Nici măcar cu un Glock sau Carpați din dotarea polițistului de pe stradă nu tragi. Riști ca ricoșeul să-ți lovească oamenii din echipă! Se folosesc arme speciale, și muniție cu încărcătură de azvârlire redusă. Mă îndoiesc că ăia aveau așa ceva. La fel și pentru folosirea armelor cu lunetă de aproape. Mai bine nu! Tot din cauza încărcăturii de azvârlire prea puternice.
Așadar nu prea ține teoria asta, anume că una dintre victime ar fi fost rănită/ucisă de polițiștii care au tras. Dar dacă asta vor tovarășii ziariști, asta avem. Răfuielile din sânul Poliției continuă cu un elan demn de o cauză mai bună.

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …dincolo de orice opinie, dincolo de orice comentariu, dincolo de orice element tehnic sau justificare operativa, ramine un fapt nud si crud: DOI OAMENI NEVINOVATI au murit! asa ca ”anamneza” de care vorbea negociatoru’ politiei a fost inutila… un individ ucide doi oameni NEVINOVATI dupa cinci ore de ”negocieri”… mai incape ceva?

    ANAMNÉZĂ s. f. 1. Reamintire a ideilor pe care sufletul le-ar fi contemplat într-o existență anterioară. 2. Totalitate a datelor pe care medicul le obține interogând bolnavul cu privire la apariția și evoluția bolii de care suferă, la antecedentele ei etc. – Din fr. anamnèse.

    https://dexonline.ro/definitie/anamnez%C4%83