Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Joe Biden, acest Nicușor Dan al Americii.”

Joe Biden, acest Nicușor Dan al Americii. Viteza lor de ”depreciere” este uimitoare, chiar și pentru cei mai fideli susținători. Care sunt năuciți, și nu înțeleg ce se întâmplă. Deși lucrurile sunt simple: când votezi forma, uitând de conținut, dez-încântarea este aproape obligatorie.
Nici musiu Robinette, nici Mucușor, nu au cum să-și relanseze mandatele. Biden, și Mucușor, sunt doar două fețe alea politicii urii, sau, dacă sună mai bine(deși aici forțez nota) ale ”cancel culture”. Când votezi cu ură, după principiul ”Să moară dujmanii mei, care este ei!”, cum a fost cazul celor doi, ura împotriva lui Trump, respectiv împotriva Gabrielei Firea, și aștepți să se întâmple ceva bun, înseamnă că nu știi pe ce lume trăiești. Când la asta se adaugă lipsa de proiect, se alege praful!
Apropo de asta: când presa ”progresistă” vorbește despre pericolul unui război civil în SUA, ceva se întâmplă. Și, din păcate, nu Camilla Harris este răspunsul. La noi nu e cazul, războiul româno-român este o realitate cu care trăim de vreo trei decenii. Nașpa! Cum le-o fi, și ne-o fi, norocul…
Joe Biden has a disapproval rate of 54.1%. It will probably take far more than an intensive travel schedule for the US president to reclaim the ground he has rapidly lost with America’s restive public in the past few months. (Financial Times)