Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Între nebunii care-l susțin pe Orban și afumații care-l susțin pe Cîțu”

Presedintele Partidului National Liberal (PNL), Ludovic Orban (S), reactioneaza la finalul sedintei Biroului Politic National (BPN) al PNL, joi 24 octombrie 2019, la Palatul Parlamentului. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO
Vă mirați de ceea ce se întâmplă în PNL, și de luptele de stradă între nebunii care-l susțin pe Orban și afumații care-l susțin pe Cîțu? Nu vă mirați! Cam așa funcționează premierul României: ”Florin Cîţu a declarat că un spion rus ar fi fost pe punctul de a fi ales senator în Parlamentul României. Întrebat ulterior de presă, premierul a râs şi a spus: “Era cu ghilimele”.”
Nu era cu nicio ghilimea! Trimiterea era la Teodorovici, cu care are el ceva de împărțit. Supărarea mare a plecat de la fosta aia bancă a CAER, la care era și este parte și țara noastră. Bancă mică, dar vioaie! Care investește în Estul fost comunist, și care s-a mutat de la Moscova la Budapesta. Cineva pusese ochii pe participația noastră, că, de veneau ceva bani și pentru noi. Și românul e bun doar să fie jefuit!
Demonizarea, ca metodă de eliminare a adversarilor politici, este o armă extrem de periculoasă. Mi se arată în spuma berii virtuale(că de unul singur nu-mi place să beau!) că tocmai i se pregătește și lui o porție zdravănă din delicatesa asta. Să fie! Sunt fan!
Altfel stau lucrurile când te apuci să demonizezi state și națiuni, precum China și Rusia. Este nedemn pentru noi, ca stat, și ca națiune. Ne șifonăm când suntem prezentați ca o națiune primitivă, necivilizată, coruptă și anti-semită. Și pe bună dreptate ne șifonăm! Și atunci, ce anume ne dă dreptul să-i demonizăm pe alții?
Asta e! Cu elitele intelectuale pe care le avem, și cu ”directorii de conștiință” care bântuie pe coclaurile Internetului și ale presei noastre de nimic, la ce să ne așteptăm? La occidentalizare? Bine, pa!