Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Interesul național vă cere pe toți trei la mititica (Iohannis, Cîțu, Orban)!”

(FILES) In this file photo taken on November 4, 2019 shows Romanian Minister of Finance Florin Citu shaking hands with Romanian President Klaus Iohannis at his swearing-in ceremony at the Cotroceni Palace, the Romanian Presidency headquarters in Bucharest Citu was appointed as prime minister on on February 26, 2020 by Romanian President Klaus Iohannis following the no-confidence vote of the Parliament against the former liberal Prime Minister Ludovic Orban's cabinet., Image: 501240615, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Daniel MIHAILESCU / AFP / Profimedia
Văd că Orban se jură pe antena lui de bulgari, și pe cravata roșie de pionier, că nu va discuta cu PSD, și cu atât mai puțin va guverna cu el, indiferent în ce combinație!
Koa! E bine, bă! Succesuri! Dar cu cine dracu faci guvernul? Cu USR? Păi, dacă nu te sprijină ai tăi acum, ăia cărora le-ai dat posturi și sinecuri, când erai premier, și ți-au tras-o, e pentru că-ți reproșează că ai vândut posturile bănoase de miniștri celor de la USR, în schimbul președinției Camerei Deputaților! Crezi că te votează ai tăi, la învestitură, dacă repeți figura și dai USR ce vor și ai tăi? Tăticu! Treci pe zeamă de varză!
Crezi că USR se va vinde pe nimic? După ce i-a întrecut AUR în intenția de vot? Ești sigur de voturile lor? Iar după ce i-ați făcut neo-legionari și extremiști pe ăia ai lui Simion, crezi că vezi vreun vot de la AUR?
Poți fi cu adevărat sigur de voturile UDMR? De ce? Poate că vor și ei să ridice miza, și iar intri în conflict cu ai tăi. Și uite așa tot spre PSD te împinge viața. Dacă vrei să fii premier. Analiza e valabilă și pentru căCîțu. Că și el e la fel de geniu politic ca și tine.
Nu te baza pe Iohannis și pe o nouă stare de necesitate, că nu mai ține! S-a terminat cu ”interesul național”! Interesul național vă cere pe toți trei la mititica! Asta dacă e să fim onești, nu ipocriți!
Și dacă vine nenea ăla dolofanu, de la Ambasada Hegemonului, parcă te văd pupându-te pe gură cu Ciolacu fix în Piața Constituției!
Așa că, gata! Alba-neagra ține cât ține. Dar se termină și ea, din lipsă de ”bani” în portofelul de încredere al cetățenilor. Deci, cum faceți voi guvern, și cu cine, dulceață?