Analize și opinii

Adrian Câciu: „Ne îndreptăm spre un lockdown parțial, cu scoli închise, cu muncă online și toate cele”

Citeam Hotărârea de Guvern cu noile restricții aplicabile precum și introducerea certificatului verde și a testării obligatorii.
Corelam cu prognozele apărute azi în public care ne arată că incidența în București va fi de peste 10 la mie în octombrie (nu știu dacă sunt reale dar la cum merge trendul infectarilor – de 2,5 ori mai puternic decât anul trecut în aceeași perioadă – mi se par credibile).
Dincolo de faptul că ne îndreptăm spre un lockdown parțial, cu scoli închise, cu muncă online și toate cele ne îndreptăm și spre o nouă cheltuială familială revoltătoare din punctul meu de vedere pentru că sunt introduși copiii în ecuație.
Fiecare familie care are copii va scoate din buzunar minim 400 lei pe lună pentru un copil dacă va dori să-i dea acces în societate (teatru, film, sport în sală, Mc Donald sau un loc de joacă).
Și iau în calcul la această sumă doar testele antigen dar care ce sa vezi, trebuiesc certificate, adică nu poți sa faci testul rapid singur.
Altă mafie, alte câștiguri băgate în buzunarul unor smecheri cu ștampilă și a unor smecheri care importa.
Peste ce se suprapune această cheltuiala?
Peste celelalte, că mă refer la utilități, ca mă refer la mâncare, ca ma refer la transport etc.
Eu nu înțeleg cretinismul unora care se uită doar la a lua niște măsuri aiuritoare după ce au stimulat infectarea în masă a populației prin autorizarea a tot felul de festivaluri și petreceri cu zeci de mii de participanți dar nu se uită ca măsurile lor produc costuri pentru populație.
Care va fi efectul?
Scăderea consumului. Încetinirea creșterii economice. Sărăcirea tuturor.
Ce vină au în toate acestea copiii?
Dar ce vină au părinții copiilor obligați să scoată din buzunar găleți de bani pentru teste?

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu