Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „În ce dracu investește statul român?”

Avem noi o fixație cu ”investițiile”. Mai ales Cîțu e obsedat de procentul investițiilor în PIB, adică 7%, adică vreo 20% din Buget. Cică dacă nu investim, nu putem cheltui.
Fie! Dar, dincolo de alte considerente, în ce dracu investește statul român, și, mai ales, care este efectul de antrenare în economie. Că fără acest efect, plua bani de cheltuit! Spre pildă, anul ăsta care sunt marile investiții publice? Termocentrale? Apropo, nici să le reparăm pe astea pe care le mai avem nu putem! Nu mai avem oameni care să facă zidiri speciale la cuptoarele unde se ard cărbunii, printre altele! Sunt curios dacă mai avem arhivele tehnice, sau le-au vândut și pe astea la Remat! Apropo de arhive: Aeroclubul României are niște baze de reparații remarcabile, care fac o treabă excepțională. Ei se plângeau că nu pot repara avioane, planoare și motoplanoare făcute la Ghimbav, pentru că s-au distrus arhivele tehnice! România, în splendoarea genialității ei!
Ați prins mișcarea, da? În afară de a crește deficitul extern, investițiile publice românești ce produc? Locuri de muncă, eventual mai bine plătite? Păstrarea în viață a IMM urilor cu profil de producție? Stimularea creării de noi IMM uri? Creșterea calității forței de muncă?
De fapt, scriem investiții, dar avem achiziții. Care nu fac decât bunăstarea unora mufați la politic. Și atât! Decât așa, mai bine fără investiții publici…

Despre autor

editor

comentariu

Adauga un comentariu

  • …de 32 de ani statul roman practica doar spolierea si jefuirea cetateanului roman… evident in aplauzele celor jefuiti si prin puterea oferita la alegeri…