Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Germania vrea să naționalizeze proprietățile Gazpron”

Doamne, ce veselie ne așteaptă! Germania vrea să naționalizeze proprietățile Gazpron din Germania. Foarte bine! Dar ce câștigă cu asta? Rămân în brațe cu terminalele Nord Stream I și Nord Stream II, și jumătate din conductele de pe fundul Mării Baltice. Și ce au rezolvat cu asta? Naționalizează și gazele Rusiei? Că rușii bagă gaz pe conducte. Fără gaz viața e pustiu, și foarte friguroasă!
După cele 100 de miliarde în plus pentru înarmare, Germania va pierde încă vreo zece, dacă nu mai multe, miliarde de euro din participarea la proiectele Nord Stream I și II. Nu știu dacă și la Yamal, dar unde a mers suta, merg și zecile de milioane! A, și uitam de Drujba, conducta aia care trece prin Ucraina! Cum vă spuneam, o să râdem mult.
Totul este perfect logic! Nici n-ai zice că Europa a dat lumii regimente întregi de filosofi! Și se consideră în continuare buricul lumii intelectuale, care muncește cu capul! Rezultatele sunt ca și cum ar munci cu știți voi cu ce! Dar, nu-i așa, fie ideea cât de rea, dacă-ți faci treaba cu ea, e bună!

Autor: Constantin Gheorghe