Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Faptul că Parlamentul European crede în dreptul bărbaților de a naște ține de Spitalul 9”

Deși am serioase îndoieli că avortul chiar este un drept fundamental al omului, faptul că PE crede în dreptul bărbaților de a naște ține de Spitalul 9. Europarlamentarii se plictisesc grav! Cred că nu le-ar strica ceva educație medicală, terapie de grup.
Că poți fecunda un ovul ”in vitro” e una, cu condiția să speli dracului ca lumea eprubetele! Dar Mama Natura a echipat născătoarele cu organe specializate, de care masculii duc lipsă. Cum facem: excentricilor le transplantăm un uter, îi îndopăm cu tot felul de hormoni? De ce am face asta? Nu sunt destule femele în rasa umană, capabile să poarte un făt la termen? Ce vrem să demonstrăm? Că știm niște lucruri, și avem tehnologii? Păi, tocmai ne-a tras-o carcalacu, ăla de ne-a demonstrat că nu știm cine știe ce, și nici cu tehnologiile nu stăm prea bine.
Cât despre avort, de ce ai apela la o tehnică anti-concepțională invazivă și traumatizantă, fizic și psihic, câtă vreme, slavă Domnului, ne-a dus mintea la a pune pe piață o întreagă panoplie de mijloace anticoncepționale, accesibile cui vrea să le folosească. Bine, avortul terapeutic este de înțeles, cum de înțeles este intervenția în cazul în care a fost vorba despre un viol. Dar mi se poate numai mie că nefolosirea anticoncepționalelor ține de un soi de ne-asumare a responsabilităților personale și de o lipsă de rigoare, de disciplină în viața personală. O fi sexul acțiune recreațională, ca mersul la o bere cu amicii, dar nu bei orice poșircă, doar pentru că trebuie să bei. Nu știu dacă m-am făcut bine înțeles. Dar am încercat să fiu cât de clar pot.
Oricum, să ne ținem cu firea. Progresismul este abia la început, și ne rezervă multe surprize, tragi-comice, și nu de puține ori contra naturii umane. Asta e, atât mai putem.

Autor: Constantin Gheorghe