Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Erdogan se va întâlni cu Putin zilele următoare.La ordinea zilei: exportul grâului din Ucraina.”

Erdogan se va întâlni cu Putin zilele următoare, anunță Reuters. Decizia a fost luată după convorbirea telefonică avută azi. La ordinea zilei: exportul grâului din Ucraina.
Prilej să repet(deși nu-mi face plăcere) niște întrebări: cine sunt proprietarii grâului, și cine proprietarii silozurilor din orașele port de la Marea Neagră? Ucraineni, sau marile trusturi alimentare și fonduri de investiții americane? Nu vor rușii să-i lase să exporte, sau proprietarii nu vor, pentru a crea o falsă ”penurie”, care să justifice creșterea prețurilor alimentelor? Practic, toate căile de export terestru din Ucraina sunt deschise. La fel și majoritatea capacităților de stocare din Ucraina. Rușii s-au ferit să atace în zonele agricole din vestul țării, nu au împiedicat lucrările agricole. Și atunci?
Așa că întâlnirea asta este cu multe pericole pentru Kiev. Băieții aflați la butoane au de câștigat creând o isterie pe tema asta. ”Putin și poporul rus/Foamea ne-a adus!” Ei bine, cine știe ce iepuraș apare, tras de urechi de ruși, poate și de turci, în problema asta. Și atunci se duce de râpă toată povestea, și cu ea parandărăturile pentru trupa de artiști de la Kiev. Asta e, nu vom ști niciodată!