Analize și opinii

Constantin Gheorghe: ”Doamnă prim-ministru, nu sunteți, și nu suntem servitorii rasei superioare, să cerșim niște oase de ros la masa bogaților!”

Doamnă prim-ministru,



Voi fi scurt. După intervenția de azi a Președintelui României, prezența dumneavoastră la Sibiu ar fi o atingere adusă demnității națiunii române. Nu sunteți, și nu suntem, servitorii rasei superioare, să cerșim niște oase de ros la masa bogaților.

Sunt de remarcat eforturile dumneavoastră de a construi o relație normală cu o instituție a statului român. Dar pentru asta nu trebuie să vă umiliți. Și vă rog, nu ne umiliți și pe noi, cei care am votat și pe votul cărora ați ajuns premier. Nu ni se poate arunca, în batjocoră, un statut de gură cască la spectacolul ”puternicilor” Uniunii Europene, un spectacol jalnic și lipsit de legătură cu adevărata stare a Uniunii Europene.

Aveți un aliat în cetățeni. Vorbiți cu ei. Prezentați-le lor proiectul României referitor la viitorul UE. Nu putem fi permanent copilul cuminte, care ridică două degete, când îi cere Germania să voteze împotriva intereselor noastre, dar pentru binele ei. Nu am ieșit de sub apăsarea URSS ca să fim supușii Bruxellesului sau Berlinului. Suntem buni și la altceva decât culesul sparanghelului pentru gurmanzii nemți sau olandezi! Redați demnitatea României, ca membru al UE. Suntem egali cu ceilalți, nu subalternii unora!

Nu este vorba despre o strategie a confruntării, ci de o luare la cunoștință a unei realități care ne pune într-o situație umilitoare, inclusiv prin demersurile Președintelui României. Cereți încetarea MCV și renunțați la cererea aderării la Spațiul Schengen, două instrumente ale șantajului exercitat de Bruxelles asupra Bucureștiului. Cel care vă scrie este un european convins. Dar unul democrat, care crede în egalitatea absolută în drepturi și obligații pentru TOȚI membrii UE. Viitorul nostru este în UE. Dar este un viitor pe care TREBUIE să-l definim și noi, nu să fim târâți în viitorul imaginat de alții.

Refuzați orice condiționare a accesului la fonduri europene de respectarea ”statului de drept”. Statul de drept este un pretext! Nu există! România este membru al UE pentru că îndeplinește niște condiții. NIMENI nu a pus în discuție îndeplinirea condițiilor politice, enunțate în 1999 la Copenhaga. Restul enunțurilor sunt furaj pentru mintea proștilor!

Nu guvernați pentru niște elite care au o agendă ce nu este a României. Guvernați pentru noi, cetățenii români! Sunt atâtea de făcut în țara asta! Și nu cu ele, elitele corupte, politice sau intelectuale, veți face cele ce trebuie făcute, ci cu noi, cetățenii. Care, dincolo de aderența la o ideologie sau alta, au multe interese în comun, care se definesc drept binele public. Guvernați în numele acestui bine public. El, binele public, implică și apartenența la Uniunea Europeană, dar și dezvoltarea prin forțe proprii.

Nu de la Președintele României trebuie să așteptați mulțumiri pentru ceea ce faceți, inclusiv pentru summitul de la Sibiu. Trebuie să le așteptați de la noi. Și le veți primi, dacă ne veți reda demnitatea, ca națiune!

Al dumneavoastră

Constantin Gheorghe.

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin GheorgheFacebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sa ne amintim de strabuni, eroii neamului, patrioti, parinti, copiii tarii, cale, adevar, viata, de Dumnezeu, Eminescu: “Ce-ti doresc eu tie, dulce Romanie”, Kogalniceanu: “Suntem o natiune libera si independenta!”
    Doamne ajuta!

  • D-le Gheorghe,felicitari!Un apel de bun simt,cu o mare incarcatura patriotica,facut exact la timp!Continuati in aceeasi maniera,veti avea o sustinere pe care nici nu o banuiti!Inca odata,felicitari!