Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Deci suntem bolnavi fără speranță…”

Ieri, un individ a intrat într-un mall din Copenhaga și a început să tragă în stânga și în dreapta. Azi aflăm că trăgătorul era bolnav mintal, trecuse prin sistemul medical de specialitate, care, în căutarea ”eficienței”, și-a zis că Dumnezeu e mai competent în materie, și mai ieftin, deci l-au lăsat liber, în grija Lui. Ce a urmat e de acum știre, și va trece, fără urmări pentru sistem. Cei decedați la mall au avut doar ghinion, și pentru boala numită ”ghinion” nu există leac!
Azi, în deplină sinergie cu întâmplările de ieri, Cancelaria prezidențială a Ucrainei a cerut cu fermitate imediata încetare a focului în Donbass, retragerea armatei ruse dincolo de frontierele ucrainene, acceptarea extrădării criminalilor de război, plata reparațiilor de război. Altminteri Ucraina va începe o contra-ofensivă, care va șterge Rusia de pe hartă, după ce va recuceri teritoriile pierdute.
Iar ultimatumul vine după ce ucrainenii s-au retras în dezordine din Lyschytschansk (ordinul de retragere a venit, se pare, la o zi după ruperea frontului), și mai degrabă la decizia armatei, nu a factorului politic. Zelenski visează că orașul n-a căzut, că ucrainenii încă luptă acolo, și că rușii sunt ca și învinși.
Deci ce avem noi aici? O retragere tactică, pe bune, o victorie, pe hârtie și în mass-media, în urma căreia învingătorul ar urma să capituleze, pentru că așa visează Președintele Universului Cunoscut și Acceptat.
Atunci la Kiev nu cumva sunt la putere niște pacienți ai unor stabilimente de sănătate, care au eșuat, voit sau nu, dar sigur cu gândul la profit, să-i aducă pe linia de putere? Că ”pușcașul” de ieri, de la Copenhaga, a făcut doar câteva victime. Cei de la Kiev fac victime sistematic, în numele interesului național, în aplauzele unei lumi care pare să fi renunțat la ”tratament”, și a luat-o pe arătură. Cum spuneam, tratament pentru boala ghinion nu avem. Deci suntem bolnavi fără speranță…

Autor: Constantin Gheorghe