Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Dacă le-ar păsa, ar fi făcut ceva pentru amărâții ăia de la Roșia Montană, care mor de foame!”

AP difuzează un interviu cu ceva șef al pompierilor din California, în contextul valului de caniculă din SUA, și cu trimitere la valul de incendii din ultimii ani. Cum se știe, coloana vertebrală a dispozitivului de combatere a incendiilor, când e groasă rău, o constituie aviația. Anul ăsta, ”grație” agendei ecologice, lanțul de aprovizionare cu kerosen este puternic perturbat. Adică ăia nu au cu ce zbura!
Așa e când ajung să te conducă oengiștii lu Pește, cea mai dezgustătoare și mai lipsită de minte specie de populiști! Incapabili să înțeleagă complexitatea, dar cu o formidabilă forță de lovire, via presă și rețelele de socializare, încep să facă mai multe pagube și victime decât schimbările de climă propriu zise!
Văd că se reactivează și la noi ăia cu ”Uniți, salvăm!” Dar cum nu le pot da muie lui Iohannis și lui Cîțu, mimează și ei #rezistența. Dar nu se face să nu arate că ”le pasă!” Nu le pasă! Că dacă le-ar păsa, ar fi făcut ceva pentru amărâții ăia de la Roșia Montană, care mor de foame! Asta e, viitorul este al ”societății civile

Autor: Constantin Gheorghe