Analize și opinii

Constantin Gheorghe: “Cum spunea Macron, vremea abundenței a trecut”

Punctul de pensie crește cu 12,5%, parcă. Și ce dacă? Se dau niște ajutoare celor cu pensii până la 3000 de lei. Da, și? Puterea de cumpărare oricum a scăzut dramatic pentru majoritatea românilor. Așa că isteriile liberalilor, care au vrut o creștere cu 15% sunt nu doar ipocrite, sunt ticăloase! Primul lucru pe care l-au făcut liberalii, după lovitura de stat din noiembrie 2019, cu Orban premier, și Cîțu ministru de finanțe, a fost să NU mai aplice nici legile salarizării în sectorul public, nici pe cea a pensiilor. Concomitent cu asta au dus datoria publică până la pragul care impunea înghețarea pensiilor și a salariilor din pomenitul sector.
Au urmat trei ani în care, cu niște excepții, puterea de cumpărare a scăzut vizibil. Iar 2022 se dovedește un dezastru. Sunt unii care zic că are lumea bani, că e hipermarketul plin. Zău? Plin cu cine? Și cât cumpără, că mulți sunt bătrâni care nu mai au de unde cumpăra din jurul casei, după câte falimente au fost în domeniul micului comerț?
Cum spunea Macron, vremea abundenței a trecut. La ei. La noi e mai complicat. Pentru că n-am cunoscut ce e aia abundență. Se pregătește să iasă noua promoție de săraci, cei ai clasei de mijloc pe datorie. Va fi crâncen. Generația mea iese din scenă. Dar ce face generația tinerilor frumoși, liberi și rupți în trei litere? Vom vedea și marile orașe, acum încă vioaie, pustii, cu cartierele din gips carton golite de locuitori, și marile clădiri de birouri crescătorii de lilieci.
Asta e, Slava Ukraine!

Despre autor

editor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu