Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Clotilde Armand depășește orice limită a nesimțirii.”

Clotilde Armand depășește orice limită a nesimțirii. Individa asta se comportă ca și cum sectorul ar fi proprietatea ei, și, ca proprietar, poate face orice , fără să dea socoteală nimănui! Oricâte jocuri politice s-ar face, PNL are de dat socoteală pentru că-i tolerează mizeriile. Acum nu mai este vorba despre lupta cu Ciuma Roșie, care ar justifica unitatea de monolit a coaliției. Ei, liberalii, și cei de la USR, luptă cu cetățenii sectorului, le afectează grav interesele, și le încalcă drepturile și libertățile cetățenești.
Tăcerea ”societății civile” este cel mai grav lucru. Civismul, la noi, este o formă fără fond, o mlaștină puturoasă, în care se pompează bani publici cu nemiluita, pentru a fi un instrument al disoluției solidarității sociale. De altfel, dacă o să săpăm serios, o să vedem că , dincolo de orice, în spatele programului dement de guvernare al ”dreptei” se află figuri ale pomenitei ”societăți civile”, ”experți” în orice, care au făcut și fac atâta rău statului și cetățenilor români.
Toți ăștia se bazează pe lipsa noastră de solidaritate, pe neimplicarea noastră civică. Democrația nu poate funcționa fără existența unui sistem de contraputeri. În România nu există așa ceva! Și am ajuns unde suntem acum! Să continuăm așa, și vom afla într-o zi că nimic din ce înseamnă România nu ne mai aparține. Și trebuie să luăm drumul emigrației, dacă vrem să mai existăm!
PS: ce vedeți în fotografie, fotografie luată din comentariul unui cititor, este mașina ambasadoarei Franței, în vizită la Ocrotitoarea Șobolanilor. Parcată, în scârbă, pe locul dedicat celor cu dizabilități. Deși parcarea era goală! ”Noi suntem stăpânii, pentru noi regulile valabile pentru sclavi nu înseamnă nimic!”
Ar putea fi o imagine cu maşină şi drum