Analize și opinii

Adrian-Cristian Secu, student în anul II la Drept, a anulat, în instanță pandemia

Un student, anul II la Drept, a anulat, în instanță pandemia
Adrian-Cristian Secu, un IT-ist student anul II la Drept, a reușit, de unul singur, să arunce în aer Guvernul. Studentul a repurtat o victorie uriașă în instanță, Curtea de Apel București constatând inexistența Hotărârii nr. 36/2000 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență prin care certifica pandemia Covid și toate restricțiile și limitările de libertăți care au decurs din aceasta.
Hotararea CNSU nr. 36/2020, care viza certificarea pandemiei în România declarată de OMS, a fost declarată de Curtea de Apel București, ca fiind inexistentă, în urma acțiunii în instanță depusă de Adrian-Cristian Secu, student anul II la Drept, care s-a reprezentat singur. Totodată, Curtea de Apel a constatat și inexistența Hotărârilor CNSU nr. 28 și 40 din 2021, obligând pârâtul, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la plata de cheltuieli de judecată.
”Dacă hotărârea instanței rămâne definitivă în recurs, asta înseamnă că nu mai avem pandemie în România. Unul dintre motivele pe care le-am invocat la atacarea acestor hotărâri a fost nepublicarea în Monitorul Oficial. Am pornit litigiul în martie 2021, am formulat o adresă către Monitorul Oficial, pe care și Avocatul Poporului a preluat-o și a făcut o sesizare către CNSU, pentru constatarea inexistenței hotărârii 36/2020. Pentru că, potrivit legii, nepublicarea în Monitorul Oficial atrage inexistența, nu nulitatea.
După care, ulterior, în funcție de documentația pe care au depus-o cei de la CNSU, am invocat și lipsa Ministerului Public de la ședințele CNSU. Totodată, am mai invocat și fictivitatea acestor ședințe ale CNSU, pentru că eu nu am nicio dovadă că membrii s-au întrunit cu adevărat, și lipsa oricărei documentații administrative, pentru că ei au depus doar niște procese verbale, cred eu, întocmite după ce a fost comunicată cererea de chemare în judecată”, ne-a declarat Adrian-Cristian Secu.
Acesta susține că inexistența unui act normativ înseamnă cea mai gravă sancțiune posibilă pe care o poate da instanța, pentru că, de exemplu, actele inexistente, dacă sunt puse în execitare de către funcționarii publici, constituie infracțiune.
Totul a pornit de la o amendă pentru mască
Deși este IT-ist, absolvind Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Adrian-Cristian Secu, în vârstă de aproape 26 de ani, a decis să facă și Facultatea de Drept, pentru a se apăra atunci când este supus unor abuzuri din partea autorităților. În momentul când a fost amendat pentru nepurtarea măștii în aprilie anul trecut, deși era ora 23 și era singur pe stradă. Atunci a decis să se apere singur și a început să atace în instanță.
Decizia Curții de Apel din 1 iulie 2021, care constată inexistența Hotărârii 36/2020 a CNSU, înseamnă, de fapt, constatarea inexistenței pandemiei și tuturor măsurilor care s-au luat.
”Consecințele sunt multiple. Carantina zonală, carantina individuală și detașarea personalului din data de 21.07 2020 până în prezent sunt nelegale. Deci toate aceste acte administrative individuale sau normative sunt nelegale. La fel și amenzile pentru nerespectarea carantinei, urmăririle penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor ca urmare a nerespectării carantinei individuale sau zonale”, ne spune Adrian-Cristian Secu. (national.ro)
PS. 105 hotărâri CNSU, nepublicate în Monitorul Oficial. Sunt INEXISTENTE, NU nule de drept. Acum înțelegeți de ce a fost revocată abuziv Renate Weber? Și nu doar pentru asta. Iar s-a făcut de cacao actuala coaliție de guvernare. Rău de tot. Incompetență crasă.