Analize și opinii

Constantin Gheorghe: ”Ce a câștigat România din 2005 încoace, de când a început Apocalipsa anti-corupției?”

Totuși, despre ce e politica în România? Doar despre cine cui i-o trage, și cu mâna cui? Doar un joc tembel de putere, care n-are nicio miză pentru cetățean? Ne interesează doar cine e următorul care merge la pușcărie?Nimic coerent, nimic despre viitor. Centenarul? Dă-l dracului! Ce, l-am făcut noi? Ce ne pasă de el? Președinția UE? Ce heliș-beliș avem noi cu ea? Noi vrem Dragnea la pușcărie, Cioloș prim ministru, și Iohannis al doilea mandat cu vacanțe incluse! Și, evident, moartea caprei vecinului, chiar dacă aia e repauzată întru Domnu de multă vreme. Dă mai moară o dată!

Ce a câștigat băsescu, cel care a ”născut” sistemul ăsta monstruos, al statului paralel? Casa din Mihăileanu? Moșia de la Nana? Pentru atât a distrus o țară, destinele a mii de oameni, afaceri de miliarde de euro, a făcut mai mulți șomeri decât criza? Se bucură de ele, sau îi țâțâie curul de frică să nu-i bată niște unii la ușă, să-l întrebe ce și cum? Să nu-mi spuneți că a meritat totul, pentru că l-a văzut pe Năstase la mititica! Sau pentru c-a futut-o de voie pe Fecioara din Pleșcoi!

Ce câștigă Iohannis, care continuă să meargă pe mâna monstrului creat de Băsescu? Casa aia obținută prin fraudă? Deja e luată!

Ce au câștigat Maior, Coldea, Ghiță, ăla cu ”câmpul tactic”, Anaconda și alte japițe din servicii? Se strânge lațul și în jurul lor! Chiar atât de orbi au fost, încât să nu vadă ce vine?

Ce au câștigat slugile din Justiție, în frunte cu Kovesi, Morar, Stanciu, și alți executanți de ordine ca ei? Este vreunul la adăpost? Credeau că nu vor plăti? Plătesc! Și vor plăti și pentru ce n-au făcut!

Dar mai important: ce a câștigat România din 2005 încoace, de când a început Apocalipsa anti-corupției? A pierdut tren după tren, a ajuns paria Europei, au jefuit-o toți, folosindu-se de ticăloșii mai sus citați! Suntem singura țară din UE în care riscul de sărăcie, și sărăcia, au crescut după aderarea la UE! Am distrus și ce mai rămăsese performant din sistemele de educație și sănătate! Capitalul românesc este o glumă! Nu mai putem crește economic pentru că nu mai avem forță de muncă! Iar aia care a mai rămas e plătită ca vai mama ei!

Asta am vrut? Așa ne-am imaginat viitorul? Așa credem că funcționează lucrurile? Sau pur și simplu refuzăm să gândim? Nu mai înțeleg ce se întâmplă cu noi. Și nici ce vrem de la viață. Suntem în cea mai gravă criză de la Marea Unire încoace. Ne-am descurcat într-un fel sau altul și cu criza din anii 30-40, când România Mare a fost ciopârțită, ne-am descurcat să rămânem noi și în timpul comunismului stalinist, ne-am dezvoltat, cât am putut, și ne-a dus mintea, ne-am luptat să revenim la democrație și libertate, după care am pus mâinile pe piept, și așteptăm nu se știe ce. De vreo trei decenii doar distrugem, și nu punem nimic în loc. De ce? Știe cineva să răspundă la întrebarea asta?

Autor: Constantin Gheorghe

Sursa: Constantin Gheorghe

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Un raspuns la intrebarea “Totuși, despre ce e politica în România?”. POLITICA ROMANEASCA ESTE doar HOTIE SI MAFIOTISM. REFERITOR LA CORUPTIE ACEASTA ESTE ETALATA LA CEL MAI INALT NIVEL si la propriu si la figurat de costructiile FARAONICE ALE BUGETARILOR din “STATIUNEA RINCA” jud. Gorj

  • Ce-am pierdut, ce-am castigat… haideti din 2001, 9/11 – atentatul care-a schimbat lumea, momentul istoric care a dat startul la atentate, asasinate. Atentatul la identitatea umana, nationala, planetara. Era robotilor – Sophie. Fara suflet, constiinta, taine, sacrele trairi. Nu mai stim cine suntem cu buletinul in mana. Priviti la animalele incipate! Fara Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Lumina din lumina, nimic nu e!
    Facem bilantul: ce-am avut, castigat, pierdut, imbogatit, cum am aparut pe fata Pamantului, cum plecam, rostul, ce lasam in urma noastra…

  • hoti, mafioti, asasini, depravati, deconectati de la Sursa, dezumanizati in general vb, la scara globala, planetar hibridizata…ce sa faca Dumnezeu a toate cate sunt, stiute si nestiute, vazute si nevazute, detectabile si de …nedetectat…hmmm?!

    mai exista vreun colac de salvare?!