Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Cam multă aglomerație pe lacul rusesc, și nu înțeleg de ce”

Contextul:
”Flota a șasea americană a anunțat ieri oficial participanții la exercițiul anual Sea Breeze, organizat de Ucraina și SUA în nord-vestul Mării Negre. Ediția din acest an are cel mai mare număr de națiuni participante din istoria exercițiului. Vor fi prezenți 5000 de militari din 32 de țări de pe șase continente. De asemenea, sunt programate să participe 32 de nave, 40 de aeronave și 18 echipe de operații speciale și scufundări..Albania, Australia, Brazilia, Bulgaria, Canada, Danemarca, Egipt, Estonia, Emiratele Arabe Unite, Franța, Georgia, Grecia, Israel, Italia, Japonia, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Maroc, Norvegia, Pakistan, Polonia, România, Senegal, Spania, Coreea de Sud, Suedia, Tunisia, Turcia, Ucraina, Regatul Unit și SUA participă la exercițiu, se precizează într-un comunicat de presă al Flotei a șasea americane..”
Faptele:
”O navă militară rusă a tras focuri de avertisment asupra distrugătorului HMS Defender al Marinei Regale britanice după ce acesta a intrat în apele ruseşti din Marea Neagră, iar un avion rusesc a lansat bombe în calea sa, a declarat miercuri Ministerul rus al Apărării.” Distrugătorul englez a intrat 3 kilometri în apele teritoriale rusești, a fost avertizat cu două lovituri de tun de o navă de coastă rusească. Cum nava britanică nu a răspuns, conform regulilor, și a continuat să navigheze în apele rusești, rușii au trimis un Su 24, care a lansat 4 bombe gravitaționale în calea navei, care a răspuns, în cele din urmă.
Evident, tovarășul Fota explica pe UM 024 Digi că englezii au dreptate, ei nu au recunoscut anexarea Crimeei la Federația Rusă, de asta nu s-au supus, deci rușii sunt vinovați.
Cam multă aglomerație pe lacul rusesc, și nu înțeleg de ce. Hai, că ăia din NATO oriunde s-ar duce trebuie să facă o plimbărică și prin Marea Neagră. Dar restul, ce dracu caută ei pe aici? De exemplu, australienii. Dacă se simt așa potenți, să se fâțâie prin fața coastelor Chinei. Să ne râdem și noi. Sau brazilienii: să facă spectacol la ei pe plaje, nu să sperie guvizii pe aici. Toată gașca are graniță maritimă comună cu Rusia, să se teamă că-i atacă rușii? Demența atinge cote de balamuc!
Toate astea se petrec la 80 de ani de la invadarea URSS de Germania nazistă. Ce mesaj trimit Rusiei? Să se pregătească de o nouă invazie?
PS: De la Biden citire: își dorește Rusia mii de kilometri de graniță comună cu China, devenită cea mai mare armată din lume? Și ce propui, musiu? Geografia e aia care e. Cum s-o schimbe rușii? Vreți să intrați voi acolo, de dragul rușilor, pentru a-i apăra de chinezi? Buba la cap!

Despre autor

editor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Dupa cum comenta un politic rus, “Nato pregateste un razboi. Noi ne pregatim de razboi” . In ce ne priveste, sper sa nu repetam experienta ww2 , trezindu-ne cu 00 degerate la Volgograd.

  • Franta a fost baututa de Rusia, Germania la fel, oare a venit randul M.Britanii sa o ia pe cocoasa?
    Sau sa fie scufundata?