Analize și opinii

Constantin Gheorghe: „Că așa suntem noi: demni și verticali!”

N-am fi noi dacă nu pupăm pe cineva în c…r! Liricoid, iRealitatea face elogiul a doi fermieri din Olt, care practică o metodă americană de a face agricultură: seamănă direct în miriște! Și asta, unde? Gard în gard cu Baza de la Deveselu. Vedeți ce bine ne fac nouă americanii: ne scot din bezna necunoașterii, ne aduc în modernitate.
Doar că metoda se practică de decenii în zona aia. La Caracal era o sucursală a unui institut de cercetări agricole. Se testau tot felul de soiuri noi și tehnologii, echipamente de irigații și utilaj agricol. Taică-meu mergea des la ei, erau în ”parohia” lui, educație și sănătate. Adolescent fiind, mergeam și eu ”pe teren” cu el, în vacanțe. Evident, metoda ”americană” are limitele ei, utilajele sunt mai grele, se consumă mai mult combustibil, etc. Nu e nimic miraculos. E o simplă metodă de a reduce efectele secetei, ca în ani ca ăștia. .
După Hrușciov, cu semănatul porumbului în pătrat(sic!), acum alt ocupant, cel american, ne luminează, cu tehnologia asta minunată. Nu cumva să ne pierdem antrenamentul în materie de slugărnicie. Că așa suntem noi: demni și verticali!

Autor: Constantin Gheorghe